Jeffrey Buis krijgt belangrijkste Nederlandse motorsportprijs van de KNMV

2101
jeffrey-buis
Jeffrey Buis - Hans de Beaufort-beker | foto© Randy van Maasdijk

Een bijzonder moment; Jeffrey Buis heeft dinsdag 02 juni van de KNMV de Hans de Beaufort-beker uitgereikt gekregen voor zijn geweldige prestatie met de wereldtitel Supersport 300 in 2020.

Jeffrey Buis kreeg de prijs dinsdag tijdens een trainingsdag op het TT Circuit Assen uitgereikt door KNMV topsport coördinator Barry Veneman, tevens zelf oud winnaar van deze onderscheiding.

De negentienjarige uit Steenwijkerwold verdient de onderscheiding van de KNMV niet alleen vanwege zijn imposante optreden in het WK Supersport 300 afgelopen jaar.

Barry Veneman: “De prijs is voor coureurs die zich niet alleen op de baan, maar ook daarnaast onderscheiden met hun persoonlijkheid. Je bent nog altijd gewoon Jeffrey, gewoon jezelf, zeker ook dankzij je ouders. Je zet je in voor stichting Against Cancer en als het even kan ben je erbij op de baan om jeugd te begeleiden. Dat maakt jou een zeer terechte naam, gegraveerd op deze beker.”

Jeffrey Buis: “Echt heel bijzonder om nu tussen grote motorsportnamen als Egbert Streuer en Jeffrey Herlings te staan. Niet te geloven, wat vet. Ben er best wel even van onder de indruk.”

Hans de Beaufort-beker
De Hans de Beaufort-beker is de hoogste Nederlandse motorsport onderscheiding van de KNMV en wordt jaarlijks uitgereikt aan de motorsporter die niet alleen succesvol is in de sport, maar zich ook het best heeft ingezet voor de belangen van de sport. De winnaars van de laatste jaren waren Glenn Coldenhoff (2019), Jeffrey Herlings (2018, 2016, 2015), Etienne Bax (2017) en Michael van der Mark (2014).

De prijs wordt normaalgesproken begin januari uitgereikt tijdens het KNMV Motorsportgala, door de coronasituatie kon de 19-jarige coureur uit Steenwijkerwold nu pas de beker in ontvangst nemen tijdens een testdag op het TT Circuit Assen, maar daarom is de onderscheiding niet minder mooi!

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter