Jerez Test: Bautista terug op Ducati MotoGP machine

365
Alvaro-Bautista
Alvaró Bautista - Ducati Team | foto© Russell Colvin

Tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia nam Alvaró Bautista afscheid als MotoGP coureur, twee dagen terug begon hij aan zijn nieuwe avontuur als WorldSBK coureur tijdens een tweedaagse test in Jerez. Vanaf vandaag keert de Spanjaard echter terug op een Ducati MotoGP machine, hij treedt namelijk tijdens de laatste MotoGP test van het seizoen op als vervanger van de geblesseerde Michele Pirro.

Afgelopen maandag begon Alvaró Bautista tijdens een tweedaagse WorldSBK test in Jerez aan zijn nieuwe avontuur als WorldSBK coureur. De Spanjaard kwam op het Zuid-Spaanse circuit voor de eerste keer in actie op de nieuwe Ducati Panigale V4. Bautista verraste meteen tijdens de eerste dag door achter regerend World Superbike kampioen Jonathan Rea de tweede tijd op de klok te zetten en vervolgens dinsdagmiddag de tweedaagse Jerez Test af te sluiten met een vierde rondetijd achter zijn naam.

Lang om na te genieten is er echter niet bij voor Bautista, terwijl zijn collega World Superbike coureurs namelijk al op weg naar huis zijn en kunnen gaan genieten van de verplichte winterstop zal de Aruba.it Racing Ducati coureur namelijk nog twee dagen in actie komen op het circuit van Jerez. Niet als WorldSBK coureur maar als MotoGP testcoureur voor Ducati.

De Spanjaard zal woensdag en donderdag als vervanger in actie komen van Ducati’s vaste MotoGP testcoureur Michele Pirro. De Italiaan is namelijk nog onvoldoende hersteld van zijn schouderoperatie, een operatie die noodzakelijk was vanwege zijn zware crash eerder dit seizoen tijdens de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Mugello.

“Ducati vroeg me vorige week omdat ze wisten dat Michele geopereerd zou worden,” aldus Bautista dinsdag vanuit Jerez. “Dus waarom niet? Je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren, dus we stellen de start van de winterstop gewoon met twee dagen uit.”

Woensdag en donderdag is het circuit van Jerez het decor van de laatste MotoGP test van het jaar. Naast Bautista zullen ook de testcoureurs Bradley Smith (Aprilia), Sylvain Guintoli (Suzuki) en Stefan Bradl (Honda) in actie komen. Dani Pedrosa (KTM) zal zijn debuut als testcoureur voor de Oostenrijkse motorenfabrikant nog even uitstellen, de verwachting is dat de kleine Spanjaard tijdens de eerste MotoGP test van 2019, begin februari in Sepang, voor het eerst in actie zal komen als MotoGP testcoureur.

Zowel woensdag als ook donderdag zullen de lichten in Jerez op groen staan van 09:30 tot 17:30 uur. De actie zal uitsluitend live te volgen zijn via livetiming op motogp.com.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App