Maandag na afloop van de Spaanse Grand Prix in Jerez kwamen de MotoGP coureurs nogmaals in actie op het Zuid Spaanse circuit tijdens een Official MotoGP test. Marc Marquez noteerde gedurende deze dag de zevende rondetijd, opvallend was echter dat de regerend MotoGP wereldkampioen liet noteren op de HRC-ontwikkelingsmachine waarmee Stefan Bradl afgelopen weekend in actie kwam.

De MotoGP coureurs kwamen maandag na afloop van de Spaanse Grand Prix nogmaals in actie op het Zuid-Spaanse circuit. Tijdens deze officiële testdag konden er naar hartenlust nieuwe dingen getest worden, zaken waar normaalgesproken tijdens een Grand Prix weekend onvoldoende tijd voor is.

Zo zagen we Marc Marquez gedurende de dag een aantal keren in actie komen op de in HRC-kleuren gespoten Honda RC213V machine waarmee Stefan Bradl het afgelopen weekend middels een wildcard aan de start verscheen. Op deze machine, een ontwikkelingsmachine o.a. voorzien van een door carbonfiber versterkt frame, bleek Marquez maandag verrassend goed uit de voeten te kunnen. De Repsol Honda Team coureur noteerde weliswaar ‘slechts’ de zevende rondetijd van de dag, maar hij reed zijn snelste ronde van de dag uitgerekend wel op deze nieuwe HRC development bike.

Marc Marquez: “Ik reed mijn beste rondetijd met Bradl’s motor. Het was een andere motor en ik reed één keer met gebruikte banden en één keer met nieuwe banden. Het was positief omdat we meteen veel dingen begrepen. Maar de reden dat ik een aantal ronden op deze machine heb gereden was alleen maar om mijn eerste opmerkingen kenbaar te maken aan HRC.”

Opvallend was echter wel dat Marquez niet in wilde gaan op de details en welke zaken er daadwerkelijk anders waren aan deze machine.

Marc Marquez: “Het was anders. Ik bedoel een aantal positieve, een aantal negatieve punten. Maar mijn commentaar was precies hetzelfde als dat van Bradl. Dit is op dit moment het belangrijkste omdat hij nieuwe items zal blijven testen en uitproberen en het is belangrijk dat je hetzelfde commentaar en gevoel hebt als de testcoureur. We werken natuurlijk een beetje aan het vertrouwen met de voorkant, en ja, je wint wat dingen en verliest wat andere dingen. Racen is altijd een compromis zoeken. De perfecte motor bestaat niet, dus we hebben gewoon geprobeerd om het beste compromis te vinden.”

Vervolgens gebruikte Marquez de rest van de dag om een aantal andere nieuwe onderdelen te testen op zijn ‘eigen’ machine. In totaal reed de Spanjaard 75 ronden gedurende de dag. Zijn snelste ronde van 1’37.260 was uiteindelijk goed voor de zevende plaats op de tijdlijst en 0,881 seconde langzamer dan de snelste tijd van de dag gereden door Fabio Quartararo. In tegenstelling tot een aantal coureurs voor hem op de lijst concentreerde Marquez zich aan het einde van de dag niet op het rijden van één enkele snelle ronde.

Volledige uitslag Jerez Test 2019.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App