Jerez Test: Snelste rondetijden voor Marini en Smith

20
bradley-smith
Bradley Smith (MotoE) - Jerez Test | foto© Nico Schneider

Luca Marini (Moto2) en Bradley Smith (MotoE) hebben zondagmiddag de driedaagse Jerez Test afgesloten met de snelste rondetijden achter hun naam. Nederlander Bo Bendsneyder kwam tijdens de onder wisselende omstandigheden verreden afsluitende testdag niet meer in actie.

De afgelopen drie dagen waren de Moto2 en MotoE coureurs op het circuit van Jerez aanwezig voor hun allereerste wintertest ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het was tevens de eerste keer dat de coureurs uit de nieuwe MotoE klasse gezamenlijk actief waren op hun nieuwe Energica elektrisch aangedreven machines terwijl het voor de coureurs uit de Moto2 klasse gezamenlijk actief waren op hun machines aangedreven door de nieuwe Triumph krachtbron.

De derde en afsluitende testdag begon zondag op een nog deels nat Jerez circuit, de omstandigheden verbeterden vervolgens maar midden op de dag zorgde een nieuwe regenbui ervoor dat de baan opnieuw nat was. Veel werd er dan ook niet gereden, maar het was zondag uiteindelijk de in Nederlandse dienst rijdende Steven Odendaal die het snelst was van de achttien aanwezige coureurs die nog in actie kwamen gedurende de dag. De Zuid-Afrikaan noteerde een snelste ronde van 1’46.704 en was daarmee het snelst van de dag voor Dominique Aegerter en Ricky Cardelus.

Overall was het echter de Italiaan Luca Marini die met zijn snelste rondetijd van 1’41.524, gereden tijdens de tweede dag, het snelst was voor Sam Lowes en Alex Marquez. Bo Bendsneyder, die eigenlijk alleen tijdens de eerste dag in actie kwam en daar ondervond dat hij nog onvoldoende hersteld was van zijn in Japan opgelopen beenblessure, sloot zijn eerste optreden in dienst van het Nederlandse NTS RW Racing GP af met de dertigste en voorlaatste rondetijd. Ondanks dit was de Nederlander blij deel genomen te hebben aan de test, het team te hebben kunnen voorzien van belangrijke data en zo een eerste beeld te hebben kunnen vormen van het voor hem nieuwe NTS-chassis.

MotoE
Tijdens deze drie testdagen maakten 17 van de 18 coureurs kennis met de nieuwe MotoE machine waarmee men komend seizoen tijdens vijf Grand Prix weekenden actief zal zijn in de nieuwe Enel MotoE World Cup. Ondanks een aantal opstartproblemen was het voormalig MotoGP coureur Bradley Smith die de snelste rondetijd liet noteren. De Brit noteerde tijdens de tweede dag een snelste ronde van 1’50.265 en was daarmee 0,362 seconde sneller dan de Fin Niki Tuuli die de tweede tijd liet noteren en bijna een halve seconde sneller dan EG 0,0 Marc VDS coureur Mike di Meglio die zijn eerste optreden als MotoE coureur afsloot met de derde rondetijd achter zijn naam.

 

Handige links Moto2 en MotoE test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag