Jeroen Hilster in 2020 met Lentink Sports Racing van start in IDM

57
jeoren-hilster
Jeroen Hilster (l) en Tristan Lentink (r) | foto© Ten Kate Racing Products

Jeroen Hilster zal in 2020 in de kleuren van Lentink Sports Racing van start gaan in de Supersport 600 klasse van het IDM. Dit nieuws hebben team en coureur donderdag middels een persbericht wereldkundig gemaakt.

Onlangs werd bekend dat er in 2020 een nieuw wegraceteam aan de start zou gaan verschijnen onder de naam Lentink Sports Racing. Het team onder leiding van voormalig wegracecoureur en huidige rijderscoach Tristan Lentink gaf destijds aan van start te zullen gaan in de IDM Supersport 600 klasse van het IDM als ook de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup en binnenkort de rijderssamenstelling bekend te zullen maken.

Inmiddels is bekend dat Jeroen Hilster de eerste coureur is waarmee overeenstemming is bereikt. Hilster zal in 2020 in de kleuren van Lentink Sports Racing deelnemen aan een volledig seizoen in de Supersport 600 klasse van het IDM en daarnaast zoveel mogelijk races aan de start verschijnen in de Nederlandse ONK SuperCup 600 competitie.

Hilster en het team zullen gebruik maken van een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha YZF-R6.

Jeroen Hilster: “Ik ben blij te melden dat ik in 2020 uit ga komen voor Lentink Sports Racing. Het is een beginnend maar toch al uiterst professioneel team met mensen van kennis in huis. Het is erg gestructureerd en dat geeft mij als rijder vertrouwen en rust. Het team is niet compleet nieuw voor mij want er zitten 2 jongens in waar ik vorig jaar al mee mocht samenwerken. De samenwerking met Tristan was afgelopen jaar al goed verlopen en dat willen we dit seizoen gaan doorzetten en uitbreiden. Ik kan niet wachten om te beginnen met testen en samen met het team te werken!”

Tristan Lentink: “Vorig jaar heb ik uiteraard heel nauw samengewerkt met Jeroen en samen het kampioenschap weten te behalen! Jeroen zat afgelopen seizoen in een onwijze groei en ik wil hem graag die groei door laten zetten binnen Lentink Sports Racing. Ik denk dat Jeroen zich als rijder binnen ons team ver kan door ontwikkelen en hij kan terugvallen op een team met veel kennis. Alle facetten tot succes zijn aanwezig en ben trots dat Jeroen zich aan ons team verbonden heeft.”

Hilster is de eerste coureur die vastgelegd is, zeer binnenkort zal het team de tweede rijder presteren. In januari zal Hilster tijdens een wintertraining zijn eerste kilometers gaan maken op de Yamaha YZF-R6 in de kleuren van Lentink Sports Racing.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App