Jesko Raffin unfit, Dominque Aegerter in Brno teamgenoot Bo Bendsneyder

9
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© motogp.com

Jesko Raffin zal komend weekend niet in actie komen tijdens de Monster Energy Gran České republiky in Brno. De Zwitser is unfit, zijn landgenoot Dominique Aegerter is door het Nederlandse NTS RW Racing als vervanger opgeroepen.

Jesko Raffin moest onlangs in Jerez vanwege duizeligheid en extreme vermoeidheid de Moto2 wedstrijd van de Gran Premio Red Bull de Andalucia al aan zich voorbij laten gaan. Onlangs dat de Zwitser de afgelopen dagen diverse medische onderzoeken heeft ondergaan is het nog niet duidelijk waar de oorzaak ligt. Het is dan ook niet verantwoord om komend weekend in Brno deel te nemen aan de Tsjechische Grand Prix.

Jarno Janssen, NTS RW Racing GP-teammanager: “Jesko is op dit moment helaas niet in staat om te rijden. Wat hem precies mankeert, is niet duidelijk, en zolang dat niet bekend is, is het niet verantwoord hem op de motor te zetten. We zijn blij dat we in Dominique Aegerter een ervaren coureur als vervanger hebben gevonden.”

Jesko Raffin: “Na tien minuten inspanning ben ik uitgeput en krijg ik zwarte vlekken voor de ogen. Mijn bloedwaarden lijken in orde en dat stelt de artsen voor een raadsel. Ze hebben nog niet kunnen vinden wat de oorzaak is en zolang dat niet duidelijk is, kunnen we ook niet werken aan een oplossing. De komende dagen onderga ik nog meer tests. Naar alles wordt gekeken: allergieën, Pfeiffer, Lyme… Ik hoop dat ik er in Oostenrijk weer bij kan zijn, maar ben blij dat NTS RW Racing GP in Domi Aegerter een goede vervanger heeft gevonden.”

De 29-jarige Dominique Aegerter, landgenoot van Raffin, heeft tien jaar ervaring in de Moto2, behaalde in die klasse zeven keer een podiumplaats en schreef twee weken geleden in Jerez nog de MotoE-race op zijn naam.

Jarno Janssen: “We zijn blij dat we snel konden schakelen met Aegerter. Het is goed om een ervaren coureur te hebben, die ons veel informatie kan geven. Aegerter is tot en met afgelopen jaar actief geweest in de Moto2 en hij heeft net twee MotoE-races achter de rug, waarin hij beide keren op het podium heeft gestaan.”

Vrijdagochtend komt NTS RW Racing GP met Dominique Aegerter en Bo Bendsneyder voor het eerst in actie in Brno tijdens de eerste vrije training.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App