De KTM RC390 Cup coureurs mogen dit weekend tijdens de Grand Prix wegrace van Oostenrijk weer aantreden voor hun vijfde wedstrijd. Zaterdag werden de kwalificaties afgesloten en het was Glenn van Straalen die het rapst was en zondagmiddag vanaf de pole aan de race mag beginnen.

Tijdens de twee kwalificatie trainingen, die onder zonnige weersomstandigheden werden verreden, was het Glenn van Straalen die nipt de pole-postion weg kaapte van Guus Boes. De klassementsleider in deze standaardklasse werd met een minimaal verschil van slechts 0,258 seconde terug verwezen naar de tweede plaats.

Met deze klasseringen  lieten de Nederlandse rijders zich van een goede kant zien door hun Duitse ADAC collega coureurs terug te verwijzen.

Tijdens dit raceweekend zullen de Nederlanders een gezamenlijke wedstrijd rijden met de Duitse collega’s. Maar voor beide landen is zijn er afzonderlijke punten te verdienen zijn voor het kampioenschap.

Achter de twee Nederlanders was het de Tsjech David Kuban die vanaf de derde plaats aan de race mag beginnen gevolgd door de Belg Noah Leqeux, en de Duister Johan Flamman.

Als zesde kwalificeerde Dennis van Melzen zich wat betekent dat hij als derde Nederlander van start mag gaan. Daarmee was hij sneller dan Milan Meckelenbach die tijdens de tweede en beslissende training niet echt goed in zijn ritme kon komen. Dat zelfde gold ook voor Bibi Damen. De snelle dame in het gezelschap kwalificeerde zich al dertiende waarmee ze de zesde Nederlandse was. Rick Kooistra troefde Damen verrassend af met de vijfde plaats.

De onderlinge verschillen zijn dusdanig gering dat er op voorhand nog weinig voorspellingen kunnen worden gemaakt.

 

Handige links NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag