Moriwaki 250 Junior Cup: Meikon Kawakami wint in Snetterton

154
moriwaki
Moriwaku 250 Junior Cup Snetterton

Moriwaki 250 Junior Cup race Snetterton (foto credit: Moriwaki 250 Junior Cup)

De Moriwaki 250 Junior Cup coureurs waren afgelopen weekend te gast op het circuit van Snetterton. De jonge wegracetalenten mochten hier hun kunsten vertonen in het bijprogramma van de vijfde ronde van het 2016 MCE British Superbike Championship.

Op vrijdag werd het weekend geopend met een vrije training gevolgd op zaterdagochtend door een vijfentwintig minuten durende kwalificatie.

In deze kwalificatie was het wildcard coureur Ton Kawakami die een rondetijd van 2’26.073 op de klok wist te zetten en daarmee het snelst was en de pole voor zich opeiste. Achter Kawakami kwalificeerde Peetu Paavilainen zicht als tweede gevolgd door Paul Frode en de eveneens dit weekend met een wildcard deelnemende Ruben Bijman.

Quentin Koers noteerde tijdens de kwalificatie de vijfde rondetijd voor Jeroen Hilster, Senne Kiekens, Isaac van Dijk, Jeffrey Buis en Troy Bude.

Ruben Doorakkers kende de nodige tegenslag tijdens deze sessie. De Nederlander reed slechts twee volle ronden waardoor hij niet verder wist te komen dan de vijftiende startplaats. Ook voor de leider in het kampioenschap Meikon Kawakami verliep de kwalificatie teleurstellend, de Braziliaan reed slechts drie ronden en kwalificeerde zich mede hierdoor slechts als elfde.

Race 1
Na een paar uur rust stond zaterdagmiddag om 14:50 uur Britse tijd de eerste wedstrijd van het weekend op het programma. Helaas liep het allemaal even iets anders. Terwijl de rijders stonden te wachten op het teken om de pitlane in te rijden, werd er door de wedstrijdleiding gevraagd om terug te rijden naar het paddock. De reden hiervoor was dat er tijdens een eerdere sessie olie op het circuit was gekomen dat eerst schoongemaakt en verwijderd diende te worden. Helaas bleek deze actie ruim vijfenveertig minuten te duren waardoor de British Superbike organisatie zich genoodzaakt zag de race te schrappen, dit vanwege het drukke en overvolle BSB programma.

Race 2
Zondagochtend om 11:30 uur Britse tijd openden de Moriwaki 250 Junior Cup de wedstrijddag met hun eerste race van het weekend.

In de beginfase van de race was het Paavilainen die de leiding in handen had en direct een gaatje wist te slaan op de rest van het veld. In de vierde ronde waren het de vanaf de vijfde en elfde plaats op de grid gestarte Koers en Meikon Kawakami die de aansluiting wisten te vinden bij de Finse leider. Drie ronden later was het Koers die de leiding over wist te nemen waarna het drietal er een bloedstollend spannende slotfase van de race van maakte. In de voorlaatste ronde nam Meikon Kawakami de leiding over en wist vervolgens deze positie vast te houden tot en met de finish. Koers en Paavilainen kwamen binnen 0,103 seconden van de winnaar als tweede en derde over de finish.

Achter het drietal kwam Frode op ruim zeven seconden als vierde over de finish terwijl de vanaf de vijftiende plaats op de grid gestarte Doorakkers als vijfde de zwart/wit geblokte vlag passeerde.

Jeffrey Buis werd zesde gevolgd door de wildcard coureurs Ruben Bijman en Ton Kawakami.

Hilster en Van Dijk, de overige twee Nederlandse deelnemers, passeerden zondag als twaalfde en dertiende de eindstreep.