Zaterdag 01 en zondag 02 april stond de Junior Track van het TT Circuit Assen voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup coureurs in het teken van de eerste trainingen en wedstrijden van het seizoen. Het was Noah Bronkhorst die zondagavond met de pole en twee overwinningen als grote winnaar huiswaarts keerde.

Werd er op zaterdag nog uitsluitend getraind, zondag volgden een kwalificatie en twee wedstrijden voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup coureurs in het drukke SOBW wedstrijdschema.

Kwalificatie
Zondagochtend stond er een kwalificatietraining op het programma, een training waarin de startopstelling werd bepaald voor de twee later op de dag te verrijden races. In deze kwalificatie was het Noah Bronkhorst die met een rondetijd van 55’999 het snelst was en de pole voor zich opeiste voor Niek van den Broek en Thom Molenaar. Selwin Hamden en Rein Saris completeerden de top vijf terwijl Birgit Scheffer met de zesde kwalificatietijd de best geklasseerde jongedame werd. De jongedame uit Drachten wist Mieke Abbink, die de zevende rondetijd op de klok zette, nipt voor te blijven.

Race 1
Bij de start was het de als derde getrainde Molenaar die kopstart had en de leiding nam voor Bronkhorst en Van den Broek. Molenaar kon vervolgens zijn hoge tempo niet vasthouden waardoor Bronckhorst aan de leiding kwam met achter zich Van den Broek. Na Molenaar kon ook Van den Broek het tempo van de ontketende en vanaf de pole vertrokken Bronkhorst in de slotfase niet meer volgen.

Bronkhorst werd na zeventien ronden als winnaar afgevlagd op ruim drie seconde gevolgd door Van den Broek en Saris die in de slotfase Molenaar nog wist te verschalken. Hamden werd als vijfde afgevlagd.

Scheffer werd als negende afgevlagd en daarmee de beste geklasseerde dame. Voor Abbink verliep de race minder goed. Na een goed begin van de wedstrijd kwam de jongedame ten val toen ze de voor haar gevallen Timo Wieme niet meer kon ontwijken met een DNF tot gevolg.

Race 2
Ook in deze wedstrijd was het Molenaar die direct na de start de leiding nam. Vervolgens ontstond er een leuke strijd tussen de coureur uit IJsselstein, Bronckhorst en Van den Broek. Ondanks dat Molenaar in deze race het tempo beter en langer kon volgen was het uiteindelijk opnieuw Bronkhorst die als winnaar werd afgevlagd voor Van den Broek en Molenaar.

Achter de drie hoofdrolspelers werd Hamden in deze wedstrijd vierde terwijl Justin Timmermans na een sterk gereden race als vijfde werd geklasseerd.

Abbink en Scheffer maakten er in deze race een leuke strijd van in het gevecht voor de best geklasseerde dame. Abbink trok dit keer aan het langste eind door als zevende de finish te passeren terwijl Scheffer genoegen moest nemen met de negende plaats.

Stand kampioenschap
Met zijn dubbele overwinning gaat Bronckhorst aan de leiding met 200 punten voor Van den Broek met 160 en Molenaar met 120 gescoorde punten.

Klik op onderstaande link voor de volledige uitslagen:

SOBW wedstrijden Assen 02-04-2017

Voor meer info omtrent de GAMMA -Yamaha R125 Cup: www.yamaha-r125-cup.nl