Joan Mir passeerde zondag tijdens de MotoGP race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich als tweede de finish. Het was de eerste podiumfinish van de Team Suzuki Ecstar coureur in de koningsklasse, en dat in pas zijn tweede seizoen in de klasse en in een bewogen, onderbroken en ingekorte race.

Tijdens de wintertesten en ook tijdens de eerste MotoGP race van dit seizoen liet Joan Mir al zien dat hij snel was. Net op de momenten dat het moest gebeuren ging het vaak mis, zo lukte het vaak net even niet tijdens de kwalificaties en ging het vervolgens ook nog twee keer mis in de drie voorgaande verreden MotoGP wedstrijden van het seizoen.

Zaterdag op de Red Bull Ring wist de jonge Spanjaard zich als zesde te kwalificeren. Bij de start van de race zat Mir er meteen goed bij en was hij al op derde plaats aangeland op het moment dat de rode vlag getoond werd vanwege de inmiddels veelbesproken crash van Johann Zarco en Franco Morbidelli.

Vanwege deze derde plaats mocht Mir bij de herstart plaatsnemen op de eerste startrij. Na een opnieuw goede start wist de Spanjaard zich weer meteen in de strijd voor de kopposities te mengen, een strijd tussen de Ducati’s van Jack Miller en Andrea Dovizioso en de Suzuki’s van teamgenoot Alex Rins en hemzelf.

Nadat Rins zichzelf uitschakelde was een podium klassering ineens wel heel dichtbij. De ervaren Dovizioso bleek een maatje te groot maar toen Miller in de voorlaatste bocht wijd ging sloeg Mir meteen toe om zo de tweede plaats voor zich op te eisen.

Joan Mir: “De Suzuki werkte hier erg goed, meteen in de eerste vrije training hier in Oostenrijk voelde het goed aan en als je met een goede basis begint, is het makkelijker om het weekend stap voor stap te benaderen en aan te pakken. In de race was het een zware strijd met de andere jongens, de Suzuki had het moeilijk in sector 1 en 2 maar in de daaropvolgende sectoren waren we zeker competitief. Dus ik ben heel erg blij met deze podiumfinish. Mijn betere kwalificatie maakte het verschil dit weekend, de start van de race was nu eindelijk eens goed, dit was vaak mijn zwakste punt. Normaal gesproken is ons wedstrijdtempo wel goed, maar als je ver van achteren moet komen is het moeilijk om posities goed te maken. Dan was er ook nog het incident in de eerste race, het is niet gemakkelijk om na zoiets je helm weer op te zetten, maar het is voor iedereen hetzelfde. We zijn blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Dit had heel anders af kunnen lopen.”

Na vier verreden races dit seizoen bezet Mir met 31 gescoorde WK-punten de negende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App