Joan Mir (P3): ‘Belangrijke punten gescoord, meer zat er niet in vandaag’

112
Joan Mir - Motorland Aragón | foto© Suzuki Racing

Joan Mir finishte zondagmiddag wederom als derde in de MotoGP race op Motorland Aragón. Startend vanaf de twaalfde plaats maakte dat nóg indrukwekkender en ook voor het kampioenschap heeft de Spanjaard wederom goede zaken gedaan.

De eerste overwinning in de MotoGP klasse is er nog steeds niet voor Joan Mir maar het behalen van constante resultaten zorgt ervoor dat de Spanjaard nog steeds aan de leiding staat in het kampioenschap en hij zijn voorsprong zelfs nog heeft vergroot. Na elf MotoGP races in 2020 heeft Mir tot dusver 137 punten gescoord voor Fabio Quartararó (123), Maverick Viñales (118), Franco Morbidelli (112), Andrea Dovizioso (109), en Alex Rins (105).

Zaterdagmiddag kwalificeerde Mir zich als twaalfde en daardoor zou het sowieso al een zeer lastige opgave worden om nog mee te doen voor de overwinning. De Suzuki coureur reed echter een zeer indrukwekkende openingsronde en kwam al meteen naar de vijfde plaats. Vervolgens bleken Maverick Viñales en Johann Zarco twee lastige tegenstanders om te passeren maar toen hij de derde plaats overnam wist hij de snelheid van Alex Rins en Franco Morbidelli voor zich te evenaren.

Helaas voor Mir was het niet genoeg om zijn achterstand nog te overbruggen, met een betere kwalificatie had het een heel ander verhaal kunnen zijn. Hoe dan ook heeft de Spanjaard weer zeer goede zaken gedaan voor het kampioenschap en nu zijn voorsprong uitgebreid naar 14 punten met nog drie races te gaan doordat hij dus voor Fabio Quartararó en Maverick Viñales wist te finishen. Of Mir dit jaar nog zijn eerste MotoGP zege gaat behalen blijft de grote vraag, maar als hij zo constant op het podium blijft finishen wordt het lastig voor de concurrentie om veel punten op hem goed te maken.

Joan Mir: “Ik ben heel erg blij met het resultaat in deze race vandaag. Voorafgaand aan de race wist ik al dat het een lastig verhaal zou worden om op het podium te finishen, startend vanaf de twaalfde plaats. Ook met de wetenschap dat dit het tweede weekend hier op Motorland Aragón is en meer rijders nu snel waren was het een zeer lastige klus. Ik probeerde zo snel mogelijk naar voren te komen en toen ik wist dat er nog maar twee coureurs voor mij reden wilde ik het gat dichtrijden maar ik zat aan de limiet.

Ik had een goed gevoel vandaag maar in de laatste paar ronden kon ik het verschil naar Alex [Rins] niet meer goedmaken. Ik was even snel als hem en Franco [Morbidelli] maar ik kon geen stap meer maken om het gat te verkleinen. Dat was jammer maar het is altijd al lastig om vanaf het midden op de grid te moeten komen, ik verloor behoorlijk wat tijd met het inhalen van de andere coureurs. Hoe dan ook, ik ben blij dat ik vandaag deze belangrijke punten heb kunnen scoren en ik ben tevreden want mijn doel was het podium. Ik wist dat dat nodig was om de leiding in het kampioenschap te kunnen behouden, dus ik kan niet anders dan blij zijn dat ik dat gered heb. Ik ga alles geven in de komende drie races.”

De coureurs en teams in de MotoGP paddock hebben nu een weekend rust waarna we het 2020 seizoen gaan afsluiten met drie achtereenvolgende race weekenden. In het weekend van 6, 7 en 8 november wordt de volgende Grand Prix verreden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia en de paddock zal hier blijven om op 13, 14 en 15 november nóg een race weekend af te werken op het Spaanse circuit. Vervolgens reist men af naar Zuid-Portugal om het seizoen in het weekend van 20, 21 en 22 november af te sluiten op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App