Joe Roberts zal in 2019 met het Swiss Innovative Investors team in de Moto2 klasse uitkomen. Het team meldde zondagochtend dat de Amerikaan deel uit gaat maken van het team naast Iker Lecuona in de nieuwe generatie van de Moto2 klasse met het Triumph motorblok en nieuwe elektronica.

Op zondagochtend tijdens de racedag van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini werd bekendgemaakt dat Joe Roberts in 2019 zal uitkomen voor het Swiss Innovative Investors team in de Moto2 klasse en teamgenoot wordt van Iker Lecuona. De enige Amerikaan in het MotoGP wereldkampioenschap, die dit seizoen voor het Nederlandse NTS RW Racing GP uitkomt, stapt volgend jaar dus over naar het Zwitserse Moto2 team.

Joe Roberts: “Het is fantastisch! Ik ben heel blij dat ik deel uit ga maken van het Swiss Innovative Investors team. Ik hield ze al in de gaten toen ik nog slechts een fan was van de MotoGP en Moto2 en ik kon zien dat ze een professioneel team zijn. Om de mogelijkheid te hebben bij een team zoals deze te gaan rijden is een droom die uitkomt en ik hoop dat we een lange en succesvolle samenwerking zullen hebben.

Fred Corminboeuf – Team Manager: “We zijn heel blij om samen te werken met Joe. Het doel van het team is duidelijk: We willen jonge coureurs naar het hoogste niveau brengen. Het is geweldig nieuws om een Amerikaanse coureur zoals Joe naast Iker te kunnen zetten. Hij heeft al ervaring met elektronica door zijn tijd in MotoAmerica. Ik denk dat hij een coureur is die zich snel aan kan passen en perfect bij onze denkwijze past. We hopen samen geweldig seizoenen te hebben.”

De plaats van Roberts binnen NTS RW Racing wordt komend seizoen ingenomen door Nederlander Bo Bendsneyder, de tweede plaats zal zo goed als zeker gaan naar Steven Odendaal, de Zuid-Afrikaan die dit seizoen ook uitkomt voor het enige Nederlandse Grand Prix Team.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App