Johann Zarco is naar nu bekend geworden toch niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen bij horror crash afgelopen zondagmiddag op de Red Bull Ring. Een CT-scan heeft uitgewezen dat de Fransman namelijk zijn schippersbotje heeft gebroken en een operatie noodzakelijk is.

Er is er al veel over gesproken, de horror crash zondagmiddag op de Red Bull Ring waarbij Johann Zarco en Franco Morbidelli betrokken waren en waar o.a. Valentino Rossi en Maverick Viñales een dozijn engeltjes op hun schouders hadden toen het tweetal op een haar na geraakt werd door de rondvliegende motoren en brokstukken.

Groot was de opluchting na het gebeuren toen bekend werd dat iedereen er zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf was gekomen. Naar nu bekend is geworden blijkt toch niet iedereen geheel ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. In de nasleep van het ongeval onderging Zarco namelijk maandag nog een extra CT-scan, een scan waarbij naar nu bekend is geworden een breuk in de scafoïd (schippersbotje) aan het licht is gekomen.

Zarco zal woensdag in Modena een operatie moeten ondergaan. Ondanks deze medische ingreep en deze vervelende blessure is de Fransman zelf vastberaden om komend weekend gewoon van start te gaan tijdens het tweede Grand Prix weekend op de Red Bull Ring al bestaat er volgens de hoofdpersoon in kwestie een kans dat hij de eerste twee vrije trainingen op vrijdag aan zich voorbij zal laten gaan.

Woensdag meteen na de operatie keert Zarco terug naar de Zeltweg om zich weer op het circuit te melden. De grote vraag is natuurlijk of hij donderdag de medische keuring met goed gevolg zal doorstaan en groen licht zal krijgen voor deelname aan het weekend. Mocht de Fransman geen groen licht krijgen dan is hij zeker niet voor niets op de Red Bull Ring, er staat ongetwijfeld ook nog een aantal gesprekken op het programma, waaronder een gesprek met Morbidelli die graag tekst en uitleg wil van Zarco over zijn kijk op het ongeval van afgelopen zondag. Ook de racedirectie zal de Ducati coureur nog uitnodigen voor een meeting.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App