Johann Zarco (P1): “Ik zat vandaag met een gelukkig gevoel op de motor”

3603
Johann Zarco - Le Mans | foto© motogp.com

Johann Zarco sloot de eerste dag van de Grand Prix van Frankrijk in Le Mans af met de snelste rondetijd in de MotoGP klasse. De Fransman was meer dan tevreden met de geleverde prestaties maar rekende zich nog niet rijk.

Voor de Franse MotoGP fans, die dit weekend helaas niet aanwezig kunnen zijn in Le Mans, begon het weekend perfect met een Franse 1-2 in de MotoGP klasse. Johann Zarco noteerde aan het eind van de tweede vrije training een 1’31.747 waarmee hij het snelst was voor landgenoot Fabio Quartararó.

Voor veel coureurs waren de regenachtige start van de dag en de daaropvolgende half nat / half droge omstandigheden niet ideaal maar voor Zarco lag dat anders. Hij gaf aan het wel prettig te vinden om iets rustiger dan normaal te wennen aan de machine en het circuit.

De tweede vrije training werd op een droge baan verreden ondanks dat er veel dreigende bewolking boven het circuit te zien was. Ondanks de lage temperaturen werd er hard gereden door de MotoGP coureurs en was Johann Zarco uiteindelijk de snelste coureur na deze eerste dag op het Bugatti Circuit in Le Mans.

De Fransman waande zich echter nog geen winnaar en weet dat er nog van alles moet gebeuren dit weekend. De kans is heel groot dat overige sessies van het weekend op een natte baan verreden worden aangezien er voor het hele weekend regen is voorspeld. Zarco zal er op zaterdag in ieder geval alles aan doen om zijn pole position van 2018 te herhalen en op zondag zijn tweede plaats van 2017 te evenaren of zelfs te verbeteren. Zowel Zarco als het Pramac Racing team wachten nog steeds op hun eerste overwinning in de MotoGP klasse.

Johann Zarco: “Het was een goede dag voor mij vandaag. Dat het vanochtend eerst nog regenachtig was en het daarna opdroogde was helemaal niet erg, ik hou wel van die omstandigheden. Het helpt me om de tijd te krijgen om een goed gevoel met de machine te creëren. Het was haast een goede ‘warm up’ voor de sessie van de middag.

Vanmiddag was het volledig droog, misschien wel de enige droge sessie van het hele weekend. Dat betekende dat we meteen snel moesten zijn en in de top tien zouden moeten staan. Ik wist iedere keer dat ik de baan op ging mijn tijd te verbeteren en het gevoel werd steeds beter. Ik zat echt met een gelukkig gevoel op de motor.

In de laatste run met zachte banden was ik snel en ik kon een ronde onder de 1’32 rijden. Ik kan niet anders zeggen dat ik blij ben met wat we vandaag gedaan hebben en nu is het afwachten hoe de omstandigheden morgen zijn.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend weer in actie in Le Mans om 09:55 uur voor de derde vrije training. De vierde vrije training met aansluitend beide kwalificatiesessies gaat om 13:30 uur van start.

Handige links SHARK Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter