Johann Zarco (P15); ‘Niet ontevreden over mijn eerste dag op de Honda’

21
johann-zarco
Johann Zarco | foto© Russell Colvin

Johann Zarco maakte vrijdagochtend op Phillip Island zijn debuut op de LCR Honda RC213V. De weersomstandigheden zorgden er voor dat het geen gemakkelijke eerste kennismaking was, maar de Fransman sloeg zich er aardig doorheen ondanks dat hij zich tijdens de natte eerste vrije training net een Rookie voelde.

Johann Zarco neemt tijdens de laatste drie Grand Prix weekenden van dit seizoen de plaats van de geblesseerde Takaaki Nakagami binnen LCR Honda Idemitsu. Vele ogen waren er vrijdag op Phillip Island dan ook gericht op de Fransman die na zijn teleurstellend verlopen eerste deel van het seizoen op de KTM nu kennis maakte met de Honda RC213V.

De Fransman gaf na afloop van de eerste dag toe dat het hem enige tijd had gekost om zijn vertrouwen en ritme aan boord van deze voor hem nieuwe machine te vinden, maar kijkt nu uit naar de kwalificatie op zaterdag.

Hij eindigde vrijdagochtend als dertiende in een door regen getroffen eerste vrije training, voordat hij in de tweede vrije training op een zo goed als droge baan – net voor Repsol Honda collega Jorge Lorenzo – de 15e rondetijd op de klok wist te zetten.

Johann Zarco: “Met de regen vanochtend was het niet gemakkelijk om de motor goed te leren kennen, maar het was goed omdat je in de regen langzamer gaat en dus meer tijd hebt. Met de natte omstandigheden was het een beetje eng, maar ik was niet super langzaam, dus dat was positief. In de middag was het goed om de motor echt eens op de droge baan uit te proberen en wat meer echte informatie te krijgen. Het was niet gemakkelijk en ik moest stap voor stap het vertrouwen opbouwen. Op dit circuit moet je echt veel vertrouwen hebben in de motor en je kon zien dat ik, in vergelijking met de anderen, niet zo snel de bochten in ging. Maar stap voor stap verbeterde ik, weliswaar nog niet genoeg om in de top 10 te staan, maar ik wist me in ieder geval constant te verbeteren. Het wordt een moeilijk weekend om de voor mij nieuwe limieten te vinden en mezelf terug te brengen naar een zeer hoog prestatieniveau, maar dat is de uitdaging en ik zal mijn best doen.”

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App