Johann Zarco liet ondanks een DNF een sterke indruk achter op de LCR Honda tijdens de Grand Prix van Maleisië. De Fransman zelf tankte ook veel vertrouwen en voelt dat er genoeg potentieel is tussen hem en de Honda om uiteindelijk mee te kunnen met de toprijders.

Johann Zarco heeft de afgelopen twee weken laten zien dat hij het racen nog niet verleerd is. Op Phillip Island maakte de Fransman zijn debuut op de LCR Honda als vervanger van de geblesseerde Takaaki Nakagami. Zarco finishte op een dertiende plaats in de race. Een week later in Maleisië liet Zarco zien dat hij zich snel thuis voelt op de Honda RC213V. De 29-jarige coureur wist zich rechtstreeks te plaatsen voor Q2 en mocht vanaf de negende startplaats beginnen aan de wedstrijd.

In de race deed Zarco het ook uitstekend. De Honda-rijder reed constant in de top-tien en vond in het laatste deel van de race de aansluiting bij Jack Miller die in achtste positie reed. Kort achter Zarco reed Joan Mir. Zarco was vol aan het pushen bij Miller, toen Mir ineens bij hem onderdook dook bij het opgaan van het voorlaatste rechte stuk. Mir en Zarco raakten elkaar, wat resulteerde in een crash voor de Fransman en een heel zuur einde van een sterk weekend. Mir kreeg voor deze actie een long lap penalty en finishte als tiende.

Johann Zarco: ‘Ik moet blij zijn met deze race. Ik had een goed tempo en ik kon strijden met snelle rijders. Ik moet nog een volledige stap zetten om de motor beter te begrijpen en deze Honda beter te rijden, maar ik voel dat er potentieel is om sneller te gaan en mee te gaan met de toprijders. Het was een goede race, het is altijd zwaar in Maleisië met de warme, maar ik gaf alles en kon het goed controleren. Ik had een goed gevoel met Jack Miller voor de achtste plaats. Ik was iets sneller en probeerde hem meerdere malen in te halen, maar hij vocht hard. Daarna probeerde ik hem drie ronden voor het einde weer in te halen en op dat moment probeerde Joan Mir een extreme inhaalactie bij mij. Hij drukte mij totaal van de baan en ik kon niet op de motor blijven zitten. Het is erg jammer, maar wat we moeten onthouden is dat ik voor een goede positie streed. Dus ik moeten blijven gaan en leren wat hopelijk resulteert in een goede resultaat in Valencia.”

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App