John McPhee blijft ook in 2020 in dienst bij Petronas Sprinta Racing. De Britse Moto3 coureur verlengde vrijdagochtend in Silverstone voor aanvang van zijn thuis Grand Prix zijn contract met het Maleisische Moto3 team met één seizoen.

John McPhee zal ook in 2020 in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap uit blijven komen. De 25-jarige Brit zal dit opnieuw doen in de kleuren van Petronas Sprinta Racing. Dit nieuws hebben beide partijen vrijdagochtend in Silverstone wereldkundig gemaakt.

McPhee is bezig aan een sterk seizoen, een seizoen waarin hij zich tot nu toe diverse keren op de eerste startrij wist te kwalificeren en op het podium wist te finishen waaronder twee keer een overwinning en een derde plaats tijdens de voorgaande race op de Red Bull Ring. De Brit bezet met 84 gescoorde WK punten momenteel de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Wie komend seizoen de teamgenoot zal worden is officieel nog niet bekend, het lijkt echter zo goed als zeker dat dit de momenteel voor het team in de Moto2 uitkomende en nog steeds geblesseerde Khairul Idham Pawi zal zijn.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App