John McPhee wint Moto3 race Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini

13
moto3-podium-misano-2020
Moto3 podium Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini | foto© motogp.com

John McPhee is zondagochtend winnaar geworden van de Moto3 race van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini. De Petronas Sprinta Racing coureur was in een spannende race het snelst voor Ai Ogura en Tatsuki Suzuki.

Om 11:00 uur gingen zondagochtend de startlichten op het Misano World Circuit Marc Simoncelli uit voor de 23 ronden tellende Moto3 race. Het was de vanaf de zeventiende plaats op de grid gestarte John McPhee die het sterkst was en als winnaar de finish passeerde voor de Japanners Ai Ogura en Tatsuki Suzuki, Jeremy Alcoba en Gabriel Rodrigo.

Tony Arbolino passeerde in deze 150e Moto3 race in de geschiedenis van het MotoGP wereldkampioenschap als zesde de finish gevolgd door Jaume Masia, Romano Fenati, Dennis Foggia en Andrea Migno.

De vijftiende plaats van Carlos Tatay op slechts 2.239 seconden van winnaar McPhee betekende tevens de meest ‘close’ top vijftien finish in de klasse.

Tussenstand kampioenschap
Ondanks dat hij in deze race niet aan de finish kwam vanwege een crash blijft Albert Arenas de leider in de tussenstand van het kampioenschap. De Spanjaard gaat aan de leiding met 106 punten voor Ogura die na zijn tweede plaats in deze race nu 101 punten achter zijn naam heeft staan en McPhee die na zijn overwinning de derde plaats inneemt met 93 gescoorde WK punten.

Voor een uitgebreider verslag van deze race en alle overige sessie van deze dag verwijzen we jullie graag naar de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App