Jonas Folger in 2021 met BMW in FIM World Superbike Championship?

168
jonas-folger
Jonas Folger | foto© Yamaha Racing

Het lijkt er steeds meer op dat we Jonas Folger in 2021 als vaste coureur actief zullen zien in het FIM Superbike World Championship. De Duitser zal zo goed als zeker samen met zijn huidige team Bonovo Action by MGM Racing de overstap maken, echter zal dit niet zijn met Yamaha maar zo goed als zeker met BMW.

Jonas Folger wist dit seizoen alle races in het IDM op zijn naam te schrijven en ongeslagen de IDM Superbike 1000 titel in de wacht te slepen. Naast zijn races in het IDM stond de voormalig MotoGP coureur de afgelopen periode twee keer middels een wildcard aan de start in een ronde van het FIM Superbike World Championship (Catalunya en Estoril).

Deze twee wildcard optredens stonden voor Folger met name in het teken van vaste een plaats verwerven voor komend seizoen in het op productiemachines gebaseerde kampioenschap. Folger hoopte de Yamaha bazen te overtuigen en zo ergens binnen een Yamaha team onderdak te vinden voor 2021. Inmiddels is bekend dat het Pata Yamaha Official WorldSBK Team koos voor Andrea Locatelli als vervanger van de naar BMW vertrokken Michael van der Mark, het GRT Yamaha WorldSBK Junior Team in 2021 vertrouwt op de diensten van Garrett Gerloff en nieuwkomer Kohta Nozane en dat het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha op dit moment nog geen zekerheid heeft over haar plannen voor komend seizoen in het WorldSBK. Mocht Ten Kate Racing binnenkort haar plannen rond hebben dan zal men – ondanks dat men de afgelopen tijd wel een aantal keren met Folger gesproken heeft over een eventuele samenwerking voor 2021 – hoogstwaarschijnlijk hun samenwerking met de Fransman Loris Baz continueren.

Met de wetenschap heeft Folger in overleg met sponsor Bonovo en MGM Racing besloten om in 2021 samen de stap te wagen naar het FIM Superbike World Championship.

Tijdens het afgelopen weekend in Estoril spraken we een aantal keren met teambaas Michael Galinski en vroegen hem naar zijn plannen en die van Folger voor komend seizoen. De Duitser wist ons te melden dat de beslissing om komend seizoen samen met Folger de overstap te maken naar het WK zo goed als rond is. Het enige dat op dit moment nog niet duidelijk is met welk motormerk men komend seizoen aan de start zal gaan verschijnen. Dat hierbij een keus gemaakt zal worden tussen Yamaha en BMW is ons inmiddels wel al duidelijk.

Yamaha zal echter een lastig verhaal worden, dit aangezien men vanuit Yamaha nagenoeg geen ondersteuning zal krijgen omdat men met name de pijlen zal richten op het Pata Yamaha Officiaal WorldSBK Team en het GRT Yamaha WorldSBK Junior Team. BMW daarentegen is momenteel op zoek naar een satellietteam voor het seizoen 2021, en saillant detail was afgelopen maandag tijdens de testdag in Estoril dat nagenoeg de gehele huidige Bonovo Action by MGM Racing crew – inclusief teambaas Michael Galinski – met meer dan normale belangstelling voor de pitbox van het BMW Motorrad WorldSBK Team te vinden waren om de verrichtingen van Tom Sykes en nieuwkomer Michael van der Mark te volgen.

Na een lang gesprek tussen Galinski een BMW Motorrad Motorsport directeur Marc Bongers vroegen we partijen naar de laatste stand van zaken over een op stapel staande samenwerking. Een concreet antwoord kregen we niet, maar soms zeggen blikken meer dan 1000 woorden en het zou ons dan ook niet verbazen dat we Folger in 2021 op een BMW S1000 RR of BMW M1000 RR in actie gaan zien komen op WK-niveau.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App