Jonas Folger wint natte Tsjechische Moto2 wedstrijd

48
folger
Jonas Folger | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#CzechGP – Jonas Folger is zondag op het circuit van Brno winnaar geworden van de Moto2 race. De Duitser was op een kletsnat circuit het snelst voor Alex Rins en Sam Lowes.

Bij de start was het Jonas Folger die het snelste weg was na de start en na de eerste ronde als leider voor Alex Rins en Takaaki Nakagami, Hafiz Syahrin, Sam Lowes en Alex Marquez.

Folger en Rins wisten vervolgens een gaatje te slaan op de naar de derde plaats gekomen Lowes die op zijn beurt weg was gereden bij een drietal achtervolgers te weten Nakagami, Syahrin en Alex Marquez.

Folger nam vervolgens afstand van Rins terwijl Lowes op enige afstand bleef volgen.

In de groep strijdend voor de vierde plaats ging het vervolgens in de tiende ronde mis voor zowel Nakagami en de op dat moment op de achtste plaats rijdende Luca Marini. Beide kwamen afzonderlijk van elkaar ten val.

Na twaalf van de twintig ronden tellende race was het nog steeds Folger aan de leiding op ruim drie seconden gevolgd door Rins, op ruim vier seconden door Lowes terwijl Mattia Pasini door de crash van Nakagami de vierde plaats in had genomen en Alex Marquez terug had verwezen naar de vijfde plaats.

In de veertiende ronde kreeg Simone Corsi een ride trough penalty opgelegd vanwege gevaarlijk rijden – een actie waardoor Nakagami ten val kwam.

In de voorlaatste ronde ging het fout voor de op dat moment op de vijfde plaats rijdende Sandro Cortese, de Duitser kwam ten val terwijl hij met Alex Marquez en Pasini in gevecht was voor de vierde plaats in de race.

Ondanks dat Folger nog wel een paar momentjes kende kwam zijn leidende positie geen moment meer in gevaar, de Duitser kwam dan ook na twintig ronden als winnaar over de finish. Rins werd tweede terwijl Lowes zijn Federal Oil Gresini Moto2 machine als derde over de eindstreep stuurde.

Pasini werd vierde gevolgd door Alex Marquez die daarmee zijn beste prestatie in de Moto2 klasse tot nu toe wist te behalen.

Syahrin kwam als zesde over de finish gevolgd door Danny Kent, Franco Morbidelli, Miquel Oliveira en regenspecialist Anthony West die vanaf de laatste plaats op de startgrid zijn Montaze Broz Racing Team en zichzelf een geweldige dienst bewees.

Regerend Moto2 wereldkampioen Johann Zarco voelde zich niet echt op zijn gemak onder de natte en moeilijke omstandigheden, de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap wist dan ook niet verder te komen dan de elfde plaats.

Tussenstand kampioenschap
Ondanks zijn elfde plaats gaat Zarco nog steeds aan de leiding met 181 punten voor Rins met 162 en Lowes met 137 punten. Folger steeg door zijn winst naar de vierde plaats terwijl Tom Lüthi ondanks zijn afwezigheid de vijfde plaats inneemt met 106 punten.