Jonathan Rea zal ook de komende jaren als Kawasaki coureur actief blijven in het FIM Superbike World Championship. De vijfvoudig wereldkampioen en Kawasaki zijn hiervoor een nieuw meerjarencontract overeengekomen.

Jonathan Rea en Kawasaki hebben de afgelopen jaren samen al de nodige successen weten te behalen. Sinds de overstap van de Brit in 2015 naar het Kawasaki Racing Team WorldSBK wist men samen maar liefst vijf opeenvolgende wereldtitels te behalen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Rea is hiermee inmiddels de meest succesvolle WorldSBK coureur in de geschiedenis van het kampioenschap. Ondanks dat er tot nu toe dit seizoen slechts één wedstrijdweekend (Phillip Island) werd verreden vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben Rea en zijn huidige werkgever wel al overeenstemming bereikt over een verlenging van zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract.

Het ondertekenen van een nieuw meerjarig contract – er wordt vreemd genoeg in het persbericht niet gesproken over de duur van het nieuwe contract – bevestigd de nauwe band en opgebouwde goede relatie tussen Rea, Kawasaki en KRT.

Jonathan Rea: “Ik ben super blij om een nieuw contract te tekenen met Kawasaki en KRT. Wat we samen hebben bereikt is ongelooflijk. Ons succes wordt gedreven door een geweldig team en natuurlijk de basis van het project – onze Ninja ZX-10RR. Ik zal hard blijven werken, samen met mijn crew, de ingenieurs van KHI om elke race in de beste conditie te zijn. Deze periode zonder races heeft het verlangen aangewakkerd om te blijven winnen en mijn vaardigheden en het pakket van onze motor te blijven verbeteren. Het racen staat nooit stil en alle coureurs en fabrikanten blijven zich verbeteren – we moeten hetzelfde doen. Nu kunnen we ons volledig richten op ons 2020 WorldSBK-seizoen, waar het racen binnenkort opnieuw zal beginnen. Ik wil Kawasaki, het team en al mijn sponsors bedanken voor hun voortdurende steun en deze geweldige kans.”

KRT Team Manager, Guim Roda: “Iedereen in het team is blij dat Jonathan bij ons zal blijven. In het racen kunnen we niets aannemen totdat het is voltooid, dus we zijn erg blij dat JR65 zijn toekomst met Kawasaki en ons (het team) heeft bevestigd. Alle betrokkenen begrijpen dat dit een lange termijn project is en dat continuïteit en succes hand in hand gaan. Als coureur heeft Jonathan ongelooflijke talenten die zeer zeldzaam zijn. Zeker, om hem aan boord te houden als onderdeel van KRT geeft ons de kans om nog meer WorldSBK en racegeschiedenis te schrijven. Zijn crew en iedereen bij KRT zijn verheugd om deze enorm lonende professionele en persoonlijke reis samen voort te zetten.”

Naast het tekenen van een nieuwe meerjarige deal door Rea heeft teamgenoot Alex Lowes onlangs zijn na dit seizoen aflopende contract met het Kawasaki Racing Team WorldSBK ook verlengd. Lowes tekende een nieuw eenjarig contract waardoor in 2021 het team in dezelfde samenstelling als dit jaar aan de start zal verschijnen.


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App