Jonathan Rea heeft zaterdagochtend de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Geico US Round. De Kawasaki Racing Team WorldSBK coureur was het snelst in de 20 minuten durende sessie voor het Ducati duo Chaz Davies & Alvaro Bautista. Nederlander Michael van der Mark noteerde de veertiende rondetijd.

De zaterdagochtend op de WeatherTech Raceway Laguna Seca werd gekenmerkt door een laaghangende mist. Het was dan ook nog even onduidelijk of de derde vrije training van de Geico US Round wel volgens het gebruikelijke tijdschema gestart kon worden, maar om 09:00 uur plaatselijke tijd bleek de mist voldoende weggetrokken te zijn om van start te gaan.

Ondanks de mist bleken de baanomstandigheden goed te zijn, zelfs beter dan tijdens de eerste dag, en het was Jonathan Rea die het snelst was en ruim onder de snelste rondetijd van de eerste dag wist te duiken.

Met een snelste rondetijd van 1’23.089 was het de Kawasaki coureur die na afloop de lijst aanvoerde voor Chaz Davies, Alvaro Bautista en Toprak Razgatlioglu – dit ondanks een crash van de Turkse coureur in de beginfase van de sessie in bocht 8.

Alex Lowes noteerde de vierde rondetijd voor Leon Haslam, Jordi Torres, Loris Baz, Tom Sykes en Leandro Mercado.

Michael van der Mark noteerde in deze derde vrije training de veertiende rondetijd.

Later op de dag om 20:00 uur Nederlandse tijd staat de Superpole op het programma gevolgd om 23:00 uur door de eerste wedstrijd van het weekend.

 

Handige links Geico US Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App