Het Kawasaki Racing Team heeft bekend gemaakt dat Jonathan Rea zijn huidige contract met het team heeft verlengd. De Noord-Ier voegt nog eens twee jaar toe aan zijn verblijf bij Kawasaki, het team waarmee hij de laatste jaren zo veel successen boekte.

Met dit nieuws komt er een einde aan de geruchtenmolen rondom de 31-jarige Rea, die voor 2019 verscheidene opties open had liggen. Uiteindelijk viel de keuze wederom op het Kawasaki Racing Team en daarmee ook het WorldSBK kampioenschap waar hij al sinds 2008 in actief is. Sinds zijn komst naar Kawasaki in 2015 heeft de Noord-Ier al drie kampioenschappen op zijn naam weten te schrijven.

Met 45 overwinningen op een Ninja ZX-10R of Ninja ZX-10RR machine is Rea de meest succesvolle WorldSBK rijder op een Kawasaki en met het bijtekenen hopen rijder en team de ontwikkeling en succesreeks voort te zetten.

Jonathan Rea: “Ik ben meer dan blij om de komende twee jaar door te gaan met het Kawasaki Racing Team. Sinds eind vorig seizoen spraken we al over de voortzetting van onze samenwerking, dus het is fijn dat we nu alles afgerond hebben en dat we ons kunnen concentreren op de resterende races in 2018. Vanaf het moment dat ik arriveerde eind 2014, werd ik verwelkomd in de Kawasaki familie en sindsdien hebben we successen behaald die in onze wildste dromen nog niet voorkwamen. Hier is waar ik wil blijven. Het voelt heel natuurlijk om dit geweldige verhaal samen te blijven schrijven en ik wil iedereen in het Kawasaki Racing Team bedanken voor het geloof dat ze in mij hebben en voor deze kans. Samen zullen we harder dan ooit werken om de ZX-10RR voorin het kampioenschap te houden. Ik heb het beste team om me heen om te verzekeren dat we kunnen blijven vechten voor het wereldkampioenschap.”

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag