Jonathan Rea op pole in Aragon, 15e startplaats voor Michael van der Mark

4129
Jonathan Rea op pole position - Motorland Aragón | foto© Randy van Maasdijk

De eerste WorldSBK pole van 2021 is zaterdagochtend in Aragon een prooi geworden voor Jonathan Rea. De regerend wereldkampioen was het snelst tijdens de Superpole voor Scott Redding en mister Superpole Tom Sykes.

Op een aanzienlijk frisser Motorland Aragon Circuit in vergelijkbaar met de voorgaande dagen begonnen de World Superbike coureur zaterdagochtend aan hun eerste vijftien minuten durende Superpole kwalificatie.

Het was Jonathan Rea die met een snelste ronde van 1’48.458 na vijftien minuten de tijdlijst aanvoerde en de eerste pole van 2021 voor zich op wist te eisen voor Scott Redding, Tom Sykes, teamgenoot Alex Lowes en Chaz Davies.

De zesde startplaats werd een prooi voor Garrett Gerloff, Leon Haslam, Alvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi en Toprak Razgatlioglu.

Michael van der Mark wist zich als vijftiende te kwalificeren in zijn eerste raceweekend in dienst van het BMW Motorrad WorldSBK Team. De Nederlander had het geluk niet aan zijn zijde tijdens de tweede en derde vrije training, Van der Mark misste door een crash en technische problemen een groot deel van beide sessies, iets dat hem uiteindelijk opbrak in deze Superpole.

De eerste WorldSBK race van het weekend gaat zaterdagmiddag in Aragon om 14:00 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de tweede dag van de Pirelli Aragon Round verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

Handige links Pirelli Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter