Jonathan Rea: ‘Tevreden met onze inzet maar toch een beetje teleurgesteld’

7
Jonathan Rea aan de leiding tijdens race 1 in Jerez | foto© WorldSBK.com

Jonathan Rea kwalificeerde zich zaterdag als tweede in de WorldSBK klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto en werd ’s middags in race 1 ook tweede. Een goed resultaat voor de wereldkampioen maar er zijn nog een paar kleine probleempjes met de Kawasaki ZX-10RR die Rea hoopt op te lossen voor de twee races van zondag. 

Wereldkampioen Jonathan Rea moest op zaterdag zowel in de Superpole sessie als in race 1 zijn meerdere erkennen in Scott Redding. In de race reed Rea voor het grootste gedeelte aan de leiding maar Toprak Razgatlioglu en Scott Redding wisten zijn tempo te volgen.

In de slotfase van de race viel Redding aan bij het ingaan van bocht 6 en zette hij Rea aan de kant. De Kawasaki coureur kon vervolgens niet meer counteren waardoor hij genoegen moest nemen met de tweede plaats. Na afloop liet Rea weten dat er nog een paar kleine problemen zijn met de ZX-10RR en dat zijn gevoel met de voorkant niet helemaal optimaal is. Samen met zijn Provec Racing team zal Rea proberen deze problemen in de warm-up op te lossen zodat ze in de Superpole race en in race 2 weer mee kunnen strijden voor de overwinning.

Jonathan Rea: “Dit was waarschijnlijk één van de beste races die we in de afgelopen jaren hebben gereden hier op Jerez. We moeten tevreden zijn met onze inzet maar ik ben wel een beetje teleurgesteld dat ik Scott op het einde geen tegenstand meer kon bieden. Ik had de voorkant al twee keer verloren in bocht 2 en dat was genoeg om mijn zelfvertrouwen even een beetje te beschadigen, dus dacht ik alleen nog maar aan finishen. De balans van de machine is nog niet helemaal goed en we hebben wat problemen met de voorkant dus er is nog ruimte voor verbetering voor morgen. Het goede is dat de achterband gedurende hele race goed was en ik had veel grip. Dit is niet ons beste circuit maar ik was er vooraan bij tot aan het einde van de race.”

Zondagochtend om 11:00 uur zal de Superpole race over tien ronden van start gaan op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto met om 14:00 uur race 2 over twintig ronden.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App