Johan Paus, oprichter en directeur van Jopa Racing Products, is zondag 21 juli op 66-jarige leeftijd overleden. Paus, al enige tijd ongeneselijk ziek, overleed in het bijzijn van zijn vrouw Ine.

Voor veel voormalige maar ook huidig wegrace coureurs was Johan Paus een bekende verschijning. Velen wisten de weg naar het Overijsselse Enter dan ook bijna blindelings te vinden voor de aanschaf van een helm, handschoenen, laarzen of een motorpak of voor de bekendere coureurs de vaak zo broodnodige sponsoring. Ondanks dat Paus de afgelopen tijd ziek was bleef hij strijdvaardig en knokken voor zijn herstel. Helaas bleek deze strijd niet te winnen en overleed hij zondag in het bijzijn van zijn vrouw Ine.

Ondanks zijn aflatende gezondheid schreef Johan Paus nog wel een afscheidsbrief en dankwoord welke maandagochtend 22 juli op de website van zijn bedrijf gepubliceerd werd.

‘Graag wil ik u bedanken voor de afgelopen 35 jaar. Dankzij u hebben wij Jopa kunnen opbouwen tot het bedrijf dat het nu is. Ik heb altijd, samen met mijn vrouw Ine, met heel veel plezier en de volle 100% inzet en enthousiasme geprobeerd ons bedrijf te runnen. Ik wil u dan ook hartelijk danken voor de gastvrije ontvangst en het vertrouwen dat u in mij en in Jopa heeft gehad. U heeft er mede aan bijgedragen dat Jopa is geworden tot wat het nu is, en daar ben ik zeer dankbaar voor!

Groet, Johan Paus’

Op donderdag 25 juli is er vanaf 19:00 uur de gelegenheid te condoleren en afscheid te nemen van Johan. Dit zal plaatsvinden in het pand van Jopa Racing Products op Veldegge 8 in Enter. Vrijdag 26 juli zal Johan in besloten kring gecremeerd worden.

Ook bestaat er een mogelijkheid om online uw steun te betuiging. Dit kan door een bericht te plaatsen op de website Memori via de volgende link: Memori, ter herinnering aan Johan Paus

Erehaag van motoren
Voorafgaand aan de crematie wil men graag een erehaag van motoren maken. Iedereen die zich geroepen voelt is vrijdagmiddag vanaf 14:00 welkom met zijn motor (en Jopa kleding) Jopa Racing Products om Johan het afscheid te geven die hij verdient.

Johan Paus
In 1983 begon Johan Paus thuis vanuit de garage met het importeren van verschillende motor gerelateerde producten. Eén van eerste merken waarmee Paus de Nederlandse motormarkt opging was Spidi. Na een aantal jaren als zelfstandig ondernemer actief te zijn ontstond het idee zelf motorcross-kleding te gaan produceren onder het merk JopaMX.

Al snel bleek de garage veel te klein waarna de eerste verhuizing plaatsvond naar een bedrijfspand in hetzelfde Overijsselse Enter. Een aantal jaren terug werd er opnieuw een flinke stap gemaakt en verhuisde Jopa Racing Products naar het industrieterrein van Enter waar op een zichtlocatie aan de A1 een prachtig nieuw pand in gebruik werd genomen.

Jopa Racing Product is momenteel distributeur van onder andere Sidi, Furygan, Just1 Helmets, PMJ, Shiro, Forcefield, Zandona, de officiële VR46-merchandise lijn van Valentino Rossi en meer. Tevens is Jopa bekend om haar eigen kleding merken JopaMX en Jopa Tour, dat volledig in eigen beheer wordt geproduceerd in Enter.

Namens de gehele Racesport.nl redactie wensen wij Johan’s vrouw Ine, de familie, de medewerkers van Jopa Racing Products en verdere naasten veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App