Jordi Torres en Matteo Ferrari eerste winnaars van het 2023 MotoE seizoen

452
motoE-race2-le-mans
MotoE race 2 Le Mans | foto© Randy van Maasdijk

Jordi Torres en Matteo Ferrari pakken overwinning in het eerste weekend van het nieuwe MotoE tijdperk op het Circuit Bugatti – Le Mans. In race 1 waren het Hector Garzo en Randy Krummenacher die Torres vergezelden op het podium. In race 2 maakten Jordi Torres en Hector Garzo het podium compleet.

Evenement: SHARK Grand Prix de France
Circuit: Circuit Bugatti – Le Mans
Categorie: MotoE
Tijd: 12:10 uur & 16:10 uur
Sessie: Race 1 en 2
Condities: Bewolkt, 20 graden

Race 1 werd 5 minuten uitgesteld wegens technische problemen op het circuit. Het is het eerste weekend voor de MotoE klasse op de nieuwe Ducati motoren. De races werden verreden over 8 ronden.

Er ontstond in de beginfase een kopgroep van 4 met daarin Garzo, Ferrari, Torres en Spinelli. In de derde ronde kwamen Spinelli en Mantovani ten val in bocht 11 en 3.
Een ronde later waren het de achter de kopgroep rijdende Pons en Casadei die samen ten val kwamen in bocht 6. Hierdoor had de kopgroep van drie een voorsprong van 5 seconden. Weer ronde later was het Matteo Ferrari die vanuit leidende positie onderuit ging.

Met nog 3 ronden te gaan kregen Alessandro Zaccone en Kevin Manfredi een long lap penalty wegens het afsnijden van bocht 4 en 9. Na een spannende laatste ronde was het Jordi Torres die er met de winst van door ging voor Hector Garzo en Randy Krummenacher.

Volledige uitslag: LEM23_MotoE_Race1

Doordat Matteo Ferrari in race 1 crashte onder een gele vlag moest hij in race 2 een long lap penalty nemen. Hij wist in de eerste ronden een gaatje te slaan en viel hiermee terug van de eerste plek naar de derde plaats. Achterin het veld was het Tito Rabat die in bocht 14 ten val kwam.

Een ronde nadat Ferrari zijn long lap had genomen pakte hij de tweede plaats van Hector Garzo terug en reed het gat met een lap record naar leider Torres dicht. Op hetzelfde moment kwam Kevin Manfredi ten val. Niet veel later nam Ferrari de leiding weer over. Achter Ferrari waren het Torres en Garzo die met hem mee gingen naar het podium.