Komend seizoen gaat wegracecoureur Jorel Boerboom met een eigen team, genaamd JB50 Racing, van start in de Moto2 klasse van het British Superbike kampioenschap.

Boerboom wordt komend seizoen technisch bijgestaan door het monteurs duo Jos Koelewijn en Luca Talio. Met Jos heeft Jorel de afgelopen jaren al veel getraind op en gewerkt aan de supermotard en Luca is afgelopen seizoen ook zijn vaste monteur geweest.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen reisde het team af naar het Spaanse Alcarras waar afgelopen weekend een eerste test werd afgewerkt op de van een ExternPro krachtbron voorziene Kalex Moto2 machine.

Boerboom over de test in Alcarras:

Dag 1: “De eerste dag zijn we rustig gestart met het voor mij nieuwe materiaal en zijn er in de ochtend een aantal kleine technische problemen verholpen. Nadat deze snel opgelost waren kon ik redelijk snel in mijn ritme komen en aan de nieuwe motor wennen. Doordat het gevoel vanaf het begin direct goed was werd er ook snel vooruitgang geboekt. Aan het eind van de eerste dag zijn er diverse afstelling uitgeprobeerd die goed uitpakten waardoor de rondetijden ook in rap tempo verbeterd konden worden.”

Dag 2: “Tijdens de tweede testdag hebben we het roer volledig omgegooid om te kijken waar de motor en ik toe in staat waren. Hieruit kwam gelijk naar voren dat de motor zo lastiger te besturen was en dat de gekozen afstelling van de eerste testdag – overgenomen van de machine waar ik in het seizoen 2018 mee gereden heb – het beste resultaat gaf. Hierbij heb ik samen met Jos de basis setting bepaald om vandaaruit verder te kunnen werken aan verdere verbetering van het rijgedrag van de motor. Tijdens de tweede sessie van de dag hebben we een aantal verschillende afstellingen uitgeprobeerd met een minder wordende achterband. Het koste me steeds meer moeite om een snellere tijd neer te zetten waardoor er teveel van de achterband gevraagd werd en er geen snellere tijden geboekt konden worden. In de laatste sessie van de tweede testdag is er getest met de vering aan de achterkant in combinatie met een nieuwe achterband, hierdoor werd meer grip gecreëerd wat uiteindelijk resulteerde in een beste rondetijd van de test tot dusver.”

Dag 3: “Deze derde en afsluitende testdag begon goed maar tijdens de eerste sessie heb ik veel van de achterband gevraagd waardoor deze snel minder werd. Ik heb hiermee doorgereden en uiteindelijk veel gevoel gecreëerd waardoor ik veel heb kunnen testen en leren met de motorfiets met een zo goed als versleten achterband. Uiteindelijk hebben de setting weer iets teruggezet waarmee ik uiteindelijk mijn snelste tijd nog met twee tienden wist te verbeteren. Tijdens de laatste sessie reed ik samen met Frank Nieman een soort race simulatie waardoor we beiden veel hebben kunnen leren en waarbij vrij constante tijden rondetijden gereden werden.”

Al met al kunnen Jorel Boerboom en JB50 Racing terugkijken op een zeer geslaagde eerste test van het seizoen. Aanstaande zaterdag – 30 maart – zal Boerboom een tweede test afwerken tijdens de KNMV voorjaarstraining op het TT Circuit Assen.