Jorel Boerboom pakt podium in BSB

208

Zondag na afloop van de tweede race op Brands Hatch Indy stond Jorel Boerboom op het podium. In een spannende wedstrijd behaalde hij een derde plaats. En op zaterdag tijdens de eerste race behaalde Jorel al een vierde plaats. Boerboom onderstreept daarmee zijn ambitie om elke race in de Moto 3 van de British Superbike mee te doen voor een plek op het podium.

De eerste race op zaterdag kende een lastige start. Jorel was de kwalificatie niet goed doorgekomen en moest genoegen nemen met P10 op de startgrid.
Op het uiterst korte en bochtige circuit van Brands Hatch Indy klom Jorel vanaf de start snel op naar een derde plaats met zijn Kalex KTM 250cc. De keuze voor de regenbanden hield Jorel in de laatste ronde van het podium af.

“Vanwege de dreigende regen koos ik voor regenbanden. Lodge pakte op slicks de drie plek. Hij was net iets sneller. Het was een gok.” aldus Jorel.

Door de goede prestatie van zaterdag mocht Jorel Boerboom op zondag van start vanaf P4. In de eerste ronde klom hij gelijk naar de tweede plaats. Even moest hij terug naar plaats vijf, maar enkele ronden voor het einde pakte hij plaats drie en gaf die niet meer af.

Jorel na afloop: “Zondag was super. Ik ben echt blij. Brands Hatch Indy is niet echt mijn baantje en dan doe je toch twee races mee voor het podium. De race op zondag was een lastige, het miezerde een beetje, al in de tweede ronde kwam de safety-car op de baan vanwege valpartijen. Daarnaast heb je vanwege de korte baan voortdurend last van achterblijvers. De top 6 wisselde regelmatig van plek. En dan toch een derde plaats bij de finish. Dat voelt goed.”

Door de resultaten klimt Jorel Boerboom in het klassement. Na vijf races staat Jorel op een gedeelde zesde plaats. Aan de leiding gaat de Charlie Nesbitt die op Brands Hatch zijn derde overwinning van dit seizoen behaalde.

Er resteren nog 16 races voor het kampioenschap in de Moto 3 van de BSB. Dus nog genoeg kansen voor Boerboom om het podium te behalen. De volgende race is in het weekeinde van 25-25 juni in het Schotse Knockhill. Dat weekeinde is tevens het weekeinde van de Dutch TT in Assen. Dus Jorel, jij bent dit jaar niet te zien tijdens de TT van Assen?

“Nee, ik moet mee blijven doen voor de punten in de BSB. Dat gaat voor. In Knockhill moet ik weer strijden voor een podiumplek.”