Jorge “Aspar” Martinez opent binnenkort zijn eigen “Aspar Circuit”

3986
aspar-circuit
Het nieuwe "Aspar Circuit" | foto© Aspar Racing

Jorge “Aspar” Martinez opent over vijf maanden zijn “Aspar Circuit”. Hiermee tilt de voormalig Grand Prix coureur en huidig GasGas Aspar Team eigenaar zijn bekende en succesvolle talentenopleiding naar een nieuw niveau.

Er gaat voor Jorge “Aspar” Martinez binnenkort een lang gekoesterde wens in vervulling. De Spanjaard is namelijk de trotste eigenaar geworden van nieuw en eigen circuit genaamd, het ‘Aspar Circuit’.

Het ‘Aspar Circuit’ ligt 25 km van Valencia in de richting van Alicante, heel dicht bij de ‘Aspar Team Building’, het hoofdkwartier van het GASGAS Aspar team en het Aspar museum waar zo’n 50 racemotoren, lederen pakken, helmen en trofeeën tentoongesteld worden inclusief een eigen restaurant.

Het toekomstige “Aspar Circuit” is een bestaand circuit dat werd geopend in 2011, maar de exploitanten raakten in 2015 in financiële moeilijkheden. Martinez heeft het circuit onlangs overgenomen.

Het circuit dat tot voor kort de naam “Circuito de Guadassuar” droeg werd begin oktober samen met een groep investeerders gekocht door Martinez. Het hele gebied strekt zich uit over 350.000 vierkante meter. Het paradepaardje is het 2,2 km lange circuit waarop “Aspar” Martinez de jonge talenten in de toekomst zal trainen. Daarnaast is er de 850 meter lange kartbaan, het off-road parcours met 1,1 km en is er nog eens 18.000 vierkante meter beschikbaar voor de rijschool en driftoefeningen.

Over vijf maanden staat de opening gepland.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter