Ondanks dat de MotoGP machines in december en januari in de werkplaats staan laten de coureurs af en toe van zich horen. Zo ook Jorge Lorenzo, de Spanjaard beet op Twitter even flink van zich af nadat de manager van Danilo Petrucci – zijn vervanger bij Ducati – het nodig vond iets te roepen over de voormalig en toekomstige Ducati Team coureur.

Alberto Vergani, o.a. de manager van Danilo Petrucci, liet zich onlangs in een interview met de Italiaanse website corsedimoto.com een opmerkelijke uitspraak ontlokken.

“Danilo heeft nog geen Grand Prix gewonnen, maar Lorenzo ontving 25 miljoen in twee jaar tijd bij Ducati, dat is het verschil tussen de twee coureurs. Een team dat dit bedrag betaalt, heeft het recht om veel successen te verwachten. Casey Stoner heeft ook veel verdiend in zijn tijd bij Ducati, maar hij bezorgde ze wel de wereldtitel. Danilo kwam naar Ducati met het salaris van een satelliet coureur. Hij krijgt een geweldige kans: Als hij wint, komt het geld vanzelf. Hij had een win-win pakket nodig, deze heeft hij nu gekregen.”

Deze vergelijking viel duidelijk niet helemaal goed bij Lorenzo, de nieuwe Repsol Honda coureur en teamgenoot van Marc Marquez. De Spanjaard reageerde vervolgens op de uitspraken van Vergani middels een Twitter bericht.

“Nou, in feite heeft zijn manager gelijk, tenminste als we de vijf wereldtitels, 68 overwinningen en 146 podiumplaatsen niet meerekenen dan is er inderdaad geen verschil.”

Petrucci behaalde tot nu toe zes podiumplaatsen in de koningsklasse en wist tot op heden nog geen Grand Prix te winnen, dit in tegenstelling tot Lorenzo die tot op heden 68 overwinningen en 152 podiumplaatsen in de koningsklasse wist te scoren.