Jorge Lorenzo en Marc Marquez zijn komend seizoen teamgenoten binnen het Repsol Honda Team. De twee Spanjaarden hebben echter nog iets gemeen, ze werden deze week in Barcelona beiden geopereerd.

De verplichte winterstop is ingegaan, de laatste plichtplegingen van het seizoen 2018 zitten er op, tijd voor de twee Repsol Honda coureurs Jorge Lorenzo en Marc Marquez om zich te melden bij dr. Xavier Mir in het University Hospital Dexeus in Barcelona.

Maandag was het Lorenzo die als eerste aan de beurt was en een operatie onderging aan zijn in eerder dit seizoen in Aragon geblesseerd geraakte rechtervoet. Dinsdagochtend was het Marquez die het voorbeeld van zijn nieuwe teamgenoot volgde en zich melde bij dr. Mir. De zevenvoudig wereldkampioen onderging een operatie aan zijn linkerschouder, de schouder die afgelopen seizoen een aantal keren uit de kom schoot.

Zowel Lorenzo als ook Marquez hopen op tijd fit te zijn voor de eerste officiële MotoGP test van 2019 die van 6 t/m 8 februari gepland staat op het Sepang International Circuit in Maleisië.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App