Jorge Lorenzo zal komend weekend tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini, ondanks eerdere berichten dat hij ook in Misano en Aragon nog niet van de partij zou zijn, gewoon aan de start verschijnen. Dit nieuws hebben de Spanjaard en zijn Honda MotoGP team dinsdagochtend wereldkundig gemaakt.

In Assen kwam Jorge Lorenzo lelijk ten val, de Spanjaard liep daarbij o.a. twee gebroken rugwervels op. Deze blessure hield hem maar liefst vier Grand Prix weekenden langs de kant. Onlangs in Silverstone was het echter zover dat de vijfvoudig wereldkampioen zijn comeback kon maken. Zonder slag of stoot, zonder gevaar en zonder pijn ging het optreden echter nog niet, sterker nog de Spanjaard had na afloop zoveel pijn dat hij drie dagen later tijdens de MotoGP test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vroegtijdig moest stoppen. Teveel pijn en een te groot risico op blijvend letsel bij een eventuele nieuwe crash zorgden ervoor dat Lorenzo al na één sessie huiswaarts keerde.

Enkele dagen na deze test kwamen de eerste berichten naar buiten dat Lorenzo ook zo goed als zeker de twee back to back Grand Prix weekenden, te beginnen aankomend weekend in Misano en vervolgens een week later in Aragon, aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Lorenzo en Honda zouden hiertoe besloten hebben en een afweging over willen maken indien het risico, bij een mogelijke nieuwe crash, op eventueel blijvend letsel nog te groot zouden zijn.

Zover komt het echter niet want inmiddels is bekend geworden dat Lorenzo het aanstaande vrijdag tijdens de eerste dag van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gewoon gaat proberen.

Lorenzo’s fysieke conditie is de afgelopen dagen aanzienlijk verbeterd, voldoende redenen voor de Spanjaard om vrijdagochtend in Misano weer op zijn Honda RC213V te stappen, en dat op het circuit waar hij in het verleden vier keer vanaf de pole aan een MotoGP race mocht beginnen, drie keer een MotoGP race wist te winnen en waar hij nog steeds in het bezit is van het ronderecord.

Jorge Lorenzo: “Ik voel me elke dag sterker en ben in staat om elke dag iets harder te trainen dan de vorige dag, de tijd sinds de vorige race heeft me geholpen. Ik kijk ernaar uit om weer op de motor te stappen en te zien hoe ik me fysiek voel op de RC213V. Ondanks dat we de volledige test hier niet hebben afgerond, hebben we toch goede informatie kunnen vinden waarmee we het weekend goed te kunnen beginnen. In het verleden was het Misano World Circuit Marco Simoncelli altijd een goed circuit voor mij, dus ik heb goede hoop dat we dit weekend de kloof met de snelste mannen weer een beetje kleiner kunnen maken.”

Net als tijdens de Britse Grand Prix in Silverstone mogen we vanzelfsprekend geen wonderen verwachten van het optreden van de Repsol Honda Team coureur, iets dat voor elke MotoGP fan niet meer dan vanzelfsprekend zou moeten zijn.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App