Jorge Lorenzo hervat binnenkort zijn werk als Yamaha MotoGP testcoureur

65
jorge-lorenzo
Jorge Lorenzo | foto© Yamaha Racing

Jorge Lorenzo gaat over een aantal weken zijn werk als Yamaha MotoGP testcoureur vervolgen. De Spanjaard zal samen met een vijftal andere MotoGP testcoureurs in actie komen op het Autodromo Internacional do Algarve, het Portugese circuit waar het MotoGP wereldkampioenschap in het weekend van 20 t/m 22 november voor het eerst te gast zal zijn.

Het is lange tijd stil geweest rondom de MotoGP activiteiten. De vijfvoudig wereldkampioen werd weliswaar met veel bombarie aangekondigd als de nieuwe Yamaha MotoGP testcoureur. Diverse testen stonden er op het programma in 2020 en zelfs zouden we de Spanjaard dit seizoen een aantal keren in actie zien middels een MotoGP wildcard optredens.

Maar de uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het seizoen tot nu allemaal iets anders verloopt. Zo kwam Lorenzo  alleen nog maar tijdens de wintertest in Sepang in actie als Yamaha MotoGP testcoureur. De geplande testen gedurende het huidige seizoen werden afgeblazen en toen Dorna en de FIM ook nog eens besloten dat er dit seizoen geen wildcards optredens toegestaan zijn in de koningsklasse bleef er weinig werk over voor de in het Zwitserse Lugano wonende Lorenzo.

Afgelopen donderdag tijdens de pré-event persconferentie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli kwam Lorenzo echter nog wel ter sprake. Valentino Rossi en ook Fabio Quartararo staken hun ongenoegen namelijk niet onder stoelen of banken na een vraag over de afwezigheid van Lorenzo als Yamaha MotoGP testcoureur en het niet testen van Yamaha in tegenstelling tot de andere fabrikanten.

Valentino Rossi: “Ik heb precies dezelfde vraag voor Yamaha, want ik was destijds erg blij toen ik begreep dat Jorge onze testrijder werd. Hij is één van de beste rijders in de geschiedenis op de M1, en hij zou ons veel kunnen helpen. We hebben gezien wat Dani Pedrosa in een jaar heeft bereikt met KTM, hij heeft ze veel goede en nuttige informatie bezorgd. Yamaha moet ook vertrouwen hebben in een dergelijk programma, en weet ik oprecht niet hoe zij hierin staan. Soms gebeuren er dingen binnen Yamaha die moeilijk uit te leggen zijn, en je moet ze het echt zelf vragen waarom dit zo is.”

Het mag aan de ene kant best wel opvallend genoemd worden dat Stefan Bradl, Pedrosa, Bradley Smith, Sylvain Guintoli en Michele Pirro ondanks de corona perikelen en de daarmee gepaard gaande beperkingen allemaal dit seizoen al diverse MotoGP testdagen afgewerkt hebben voor respectievelijk Honda, KTM, Aprilia, Suzuki en Ducati.

Yamaha daarentegen heeft zelfs de aan het eind van vorig jaar bekendgemaakte plannen van een Europees MotoGP testteam in de ijskast gezet. De meerderheid van Yamaha’s testteam bestaat namelijk uit Japanse ingenieurs in plaats van Europeanen. Reisbeperkingen vanwege de uitbraak van het coronavirus zorgden ervoor dat de Japanners in de afgelopen maanden niet in staat waren om af te reizen naar Europa, zij het niet dat er dan sprake was van één of meerdere quarantaine periodes. Voor Yamaha was dit echter geen optie omdat de engineers ook in Japan volop werk te doen hadden gezien de motorproblemen waarmee men te kampen had enige tijd geleden.

Maar als we de laatste berichten mogen geloven komt hier binnenkort verandering in. Michelin heeft namelijk aangegeven dat men binnenkort samen met de MotoGP testcoureurs van alle zes fabrikanten af zal reizen naar Portimâo om daar op 07 en 08 oktober aanstaande een tweedaagse test af te werken ter voorbereiding op het allereerste Grand Prix weekend op het Portugese circuit.

Met andere woorden, Lorenzo zal op 07 en 08 oktober aanstaande voor het eerst in actie komen als Yamaha MotoGP testcoureur. De test op het Portugese circuit zal het eerste optreden zijn van Lorenzo op een MotoGP machine sinds zijn eerste, en tot nu toe enige, Yamaha MotoGP test in februari van dit jaar in Sepang. De Spanjaard reed daar destijds slechts 19 ronden op de 2019 editie van de Yamaha M1.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App