De Gran Premio Red Bull de España is voor Jorge Lorenzo uitgelopen op een flinke deceptie. Terwijl Repsol Honda Team collega Marc Marquez de wedstrijd wist te winnen moest Lorenzo genoegen nemen met een teleurstellende twaalfde plaats en werd hij ook nog eens de slechts presterende Honda coureur van het veld.

Voorafgaand aan de Gran Premio Red Bull de España keek iedereen uit naar de prestaties van Jorge Lorenzo. De Spanjaard was immers fit en het circuit van Jerez behoort tot één van zijn favoriete banen, dus leek niets een goede klassering in de weg te staan. Het liep echter allemaal even iets anders……een elfde startplaats na de kwalificaties en een race waarin hij als twaalfde en als vijfde en laatste Honda coureur de finish passeerde.

Jorge Lorenzo: “Ik ben verdrietig, teleurgesteld en bezorgd, het is een moeilijke tijd voor mij. We missen iets wat we niet weten en zeker ook het chassis en de motorrem zorgen voor onzekerheid bij het ingaan van de bocht. Hierdoor verlies ik veel tijd ten opzichte van Crutchlow, Nakagami en natuurlijk Marc. Als we het niet oplossen, worden we niet sneller. Ik kan mijn eigen stijl zeker een beetje veranderen, en elke keer als ik naar buiten ga dan leer ik iets. Mijn gezicht staat op onweer, dan zien jullie. Er is een reden voor: ik hou namelijk niet van een race als deze, ik heb alles gegeven en ik kon gewoon niet sneller. Ik hou niet van deze positie of deze situatie. Ik denk dat jullie allemaal weten dat ik al eens kampioen ben geweest en kampioenen blijven vechten om een oplossing te vinden. Mijn debuut twee jaar geleden met Ducati was zelfs beter, met een top 10 en een podium in de eerste vier races. Een veertiende plaats in het klassement met slechts 11 punten in vier races is iets wat me zorgen baart, het lijkt erop dat dit het slechtste seizoen uit mijn carrière gaat worden. Het enige wat overblijft is om vanaf de test van vandaag opnieuw te beginnen en te denken dat we nog 15 races te gaan hebben.”

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App