Jorge Lorenzo was afgelopen zondagavond te gast bij het Britse BT Sport. De populaire tv-zender blikte in een groots uitgepakte talkshow terug op het afgelopen MotoGP seizoen. Tijdens deze uitzending ontlokten de presentatoren de Spanjaard een aantal opmerkelijke uitspraken.

De afgelopen twee seizoenen kwam Jorge Lorenzo uit voor Ducati. Achteraf gezien waren het niet de twee meest succesvolle jaren voor de Spanjaard. Halverwege het afgelopen seizoen kreeg Lorenzo dan ook te horen dat zijn overeenkomst niet verlengd ging worden. Saillant detail was echter, na het horen van het slechte nieuws kwamen de prestaties totdat een crash in Aragon en een crash tijdens de vrije trainingen van de Thaise Grand Prix opnieuw voor tegenslag zorgde en het verblijf van Lorenzo bij Ducati als een nachtkaars uitging.

Nadat Lorenzo in eerste instantie in verband werd gebracht met een overstap naar het nieuwe SIC Yamaha en door Petronas gesponsorde Yamaha satellietteam verraste de vijfvoudig wereldkampioen vriend en vijand door een contract te tekenen bij Honda en vanaf 2019 de nieuwe teamgenoot te worden van Marc Marquez.

“Het was een vreemde tijd,” aldus Lorenzo in de uitzending van BT Sport. “Ze zeggen weleens dat je zoveel waard bent als je laatste race en mijn laatste races voordat ik te horen kreeg dat Ducati niet met me verder wilde waren mijn resultaten ronduit teleurstellend. Ik zag zelf wel dat we steeds dichter bij de overwinning kwamen, we gingen in een aantal races weliswaar aan de leiding maar het afmaken lukte steeds maar niet. Ik wist dat er nog iets ontbrak en ik wist zelf ook wel wat het was. Op dat moment geloofde het team waarschijnlijk al niet meer in Jorge Lorenzo. Het voelde op dat moment alsof ik in een depressie was beland. Ik zag het op dat moment zelf even helemaal niet meer zitten en ik was dan ook heel dichtbij het einde van mijn carrière. Ik wist dat er een mogelijkheid was om verder te gaan bij het satellietteam van Yamaha, dat was weliswaar een goede optie, maar het was niet wat ik wilde.”

Het kwam uiteindelijk allemaal nog goed, Lorenzo is komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Marc Marquez binnen het Repsol Honda Team. Niet het minste team, alleen de vraag is nu natuurlijk hoe lang de Spanjaard nodig zal zijn om het niveau te halen van zijn nieuwe teamgenoot.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App