Jorge Lorenzo eindigde zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als veertiende in de MotoGP race van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. Ondanks dat het beter ging dan tijdens de voorgaande race in Silverstone was de vijfvoudig wereldkampioen niet tevreden over zijn eigen optreden.

Jorge Lorenzo kwam zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als veertiende over de finish. De Spanjaard moest ruim 47 seconden toegeven op winnaar en teamgenoot Marc Marquez. Vooraf had Lorenzo gehoopt dat hij het verschil had kunnen beperken tot iets minder dan 40 seconden, maar dat zat er helaas niet in. Met name de hitte zorgde voor het nodige ongemak en ook een verandering van de set-up bleek niet het gewenste resultaat op te leveren.

Jorge Lorenzo: “Een paar weken terug in Silverstone had ik vooraf minder verwachtingen van de race. We waren daar in de race echter sneller dan in de trainingen, en dat verraste me toen wel een beetje. Hier in Misano was dit echter niet het geval. We dachten vooraf dat het verschil met de snelste mannen kleiner zou zijn. Ik voelde me tijdens de race hier slechter dan ik vooraf had gedacht. Helaas had ik door de hitte en het gebrek aan grip na de Moto2-race veel problemen, met name bij het remmen. Ik twijfel achteraf of we wel voor de juiste banden hebben gekozen, ik moest namelijk overal veel eerder remmen dan tijdens de trainingen. Kortom mijn tempo was niet zo hoog als ik had gehoopt en de achterstand groter dan verwacht.  Na Silverstone voelde ik overal pijn. Nu heb ik ook pijn, maar het is stukken beter dan drie weken geleden. Het is echter een feit dat de verbetering langzaam gaat en er vooralsnog geen grote stappen voorwaarts inzitten. Ik hoop dat ik komende week in Aragon weer wat sterker kan zijn. Vervolgens heb ik daarna iets meer tijd om te herstellen en te trainen richting de Grand Prix in Thailand. Mijn doel in Aragon is om in de race binnen de 30 seconden van de winnaar de finish de finish te passeren.”

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App