Jorge Lorenzo haakte donderdagmiddag in Misano vroegtijdig af tijdens de Official MotoGP Test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Repsol Honda Team coureur, die afgelopen weekend in Silverstone nog zijn comeback maakte, ondervond teveel hinder van zijn eerder dit jaar in Assen opgelopen rugblessure.

Opnieuw tegenslag voor Jorge Lorenzo, anders kunnen we het vroegtijdig afhaken van Jorge Lorenzo tijdens de Misano Official MotoGP niet noemen. De Spanjaard maakte afgelopen weekend op Silverstone zijn comeback na een afwezigheid van vier Grand Prix weekenden, dit nadat hij tijdens de trainingen van de Dutch TT in Assen bij een crash twee gebroken rugwervels had opgelopen (T6 en T8 wervels).

Ondanks dat het voorafgaand aan de British Grand Prix al duidelijk was dat de 32-jarige Spanjaard zeker nog niet pijnvrij was, voorzichtigheid geboden was – opnieuw crashen zou een groot risico zijn – en het behalen van een topresultaat een onmogelijke opgave zou zijn volbracht hij het volledige Britse weekend zonder noemenswaardige tegenslagen.

Voorafgaand aan de Misano MotoGP Test liet Lorenzo weliswaar weten dat hij nog iets meer tijd nodig zou hebben om weer helemaal pijnvrij te kunnen rijden, maar de tweedaagse test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli te zien als een goede voorbereiding op de San Marino Grand Prix die van 13 t/m 15 september verreden wordt op hetzelfde circuit.

Het liep donderdag tijdens de eerste dag echter allemaal even iets anders. Na tijdens de eerste 3,5 uur durende sessie 31 ronden gereden te hebben en daarin de 21e rondetijd op de klok gezet te hebben (+2,183 sec. op de snelste man) was Lorenzo in de tweede sessie afwezig. Halverwege de middag kwam het Repsol Honda Team met de mededeling dat Lorenzo niet meer in actie zou gaan komen en de rest van de test voor gezien hield. Als reden werd aangegeven dat de vijfvoudig wereldkampioen teveel pijn had tijdens het rijden en dat men er in goed onderling overleg de voorkeur aan gaf om rust te nemen in voorbereiding op de eerstvolgende Grand Prix.

Jorge Lorenzo: Ik denk dat het het beste is om sterker te worden voor het eerstvolgende Grand Prix weekend. Eerlijk gezegd, het gevoel vandaag was niet geweldig, erger dan op Silverstone. Ik heb nog steeds veel pijn, meer dan op Silverstone. Ik heb afgelopen weekend een race van 20 ronden gereden, en dat was een grote inspanning. Natuurlijk waren we allemaal blij dat ik daar de race uit heb kunnen rijden, maar deze inspanning is misschien niet het beste geweest voor mijn blessure. Ik had na afloop van de race dan best wel veel pijn. Maandag en dinsdag werd de pijn wel iets minder en voelde ik me weer wat beter. Maar tijdens de eerste sessie hier in Misano voelde ik me meteen al niet erg comfortabel op de motor. Ik heb echt veel pijn tijdens het rijden, en na afloop van deze eerste sessie hebben we in goed onderling overleg besloten om het voor gezien te houden en de rest van de test te laten schieten. Ik denk dat de beste optie is om nu rust te nemen en er voor te kiezen om met minder pijn naar de eerstvolgende Grand Prix hier in Misano te gaan. Er zit een flinke ontsteking, het zal volgens de artsen tien tot veertien dagen in beslag nemen alvorens deze in zijn geheel is verdwenen.”

Lorenzo was niet de enige coureur in Misano die het vroegtijdig voor gezien hield. Ook Miguel Oliveira, Karel Abraham komen vanwege blessures niet meer in actie. De plaats van Zarco wordt vanaf vrijdagochtend overgenomen door KTM MotoGP testcoureur Dani Pedrosa.

Derde sessie
Vrijdagochtend tijdens de derde sessie was het Jack Miller die het snelst was en om 13:00 uur de tijdlijst aanvoerde voor zijn teamgenoot Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo, Franco Morbidelli en Aleix Espargaró.

 

Handige links Misano MotoGP Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App