Jorge Lorenzo was redelijk tevreden na afloop van de eerste dag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Spanjaard wist zijn achterstand richting de snelste coureurs gedurende de dag flink te verbeteren en ook zijn fysieke gesteldheid bleek erop vooruitgegaan te zijn.

Vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo had vrijdagmiddag na afloop van de eerste dag van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini een voorzichtige glimlach op zijn gezicht. De eerste vrije training was nog geen succes voor de Spanjaard met een 21e rondetijd en ruim twee seconden achterstand op de snelste coureur. In de tweede vrije training ging het al een stuk beter en sloot hij deze af met een zeventiende rondetijd, nog maar 1,3 seconde achter de uiteindelijk snelste coureur van de dag Maverick Viñales.

Met name op het fysieke vlak werd er veel vooruitgang geboekt en ondervond de Repsol Honda coureur minder last van zijn blessures. Lorenzo kwam in juni tijdens de maandagse test op het Circuit de Barcelona-Catalunya hard ten val waarna het twee weken later volledig misging op de vrijdagochtend op het TT Circuit Assen waar hij onder andere twee ruggenwervels brak. De Grands Prix op de Sachsenring, het Automotodrom Brno en de Red Bull Ring moest Lorenzo aan zich voorbij laten gaan waarna hij het weer probeerde in Silverstone. Dit weekend was er een om te vergeten aangezien hij gemiddeld zo’n drie seconden langzamer was dan de snelste coureurs en hij vooral de gedachte in zijn hoofd had om niet te crashen.

Ook tijdens de test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, twee dagen na de Britse Grand Prix, was absoluut geen succes aangezien de 32-jarige coureur al tijdens de eerste dag besloot om het voor gezien te houden aangezien hij teveel last had van zijn blessures. Zo’n anderhalve week later lijkt het dus langzaam maar zeker beter te gaan met de drievoudig MotoGP wereldkampioen en wordt er vooruitgang geboekt.

Jorge Lorenzo: “Ik ben tevreden met hoe het gegaan is vandaag. Vooral in de middag wisten we een flinke stap vooruit te maken. Vergeleken met Silverstone zitten we dichter bij de snelste coureurs en ook voel ik minder pijn. We konden de grip aan de achterkant verbeteren, dit was zeer goed voor de omstandigheden vandaag. Morgen gaan we proberen om onze racesnelheid te verbeteren om daarmee onze achterstand verder te verkleinen.”

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App