De Japanse Grand Prix heeft voor Jorge Lorenzo slechts twee ronden geduurd. De Ducati coureur probeerde het vrijdagochtend in Motegi nog wel, maar al snel werd het duidelijk dat een comeback voor de Spanjaard, na zijn horror crash in Buriram, te vroeg was en verder rijden geen enkele zin had.

Eerder deze week was Jorge Lorenzo nog vol vertrouwen dat hij dit weekend, na zijn horrorcrash tijdens de tweede vrije training van de Thaise Grand Prix, voldoende hersteld was om dit weekend aan de start te verschijnen tijdens de Japanse Grand Prix op de Twin Ring Motegi.

Donderdagmiddag werd het enthousiasme van de Spanjaard al aardig minder en sprak hij voor het eerst zijn bezorgdheid uit over deelname aan het weekend. Deze bezorgdheid bleek niet ongegrond toen uit een nieuwe scan van zijn geblesseerde linkerpols ook nog een bleek dat de breuk niet hersteld was, sterker nog de artsen konden op de nieuwe scan nu zelfs een volledige breuk waarnemen.

Ondanks deze nieuwe tegenslag wilde de 31-jarige Ducati coureur het vrijdagochtend toch proberen. Zo gezegd, zo gedaan maar meteen tijdens zijn eerste ronde werd al duidelijk dat het een onmogelijke opgave zou worden. Lorenzo toerde nog een tweede ronde over het Japanse circuit om vervolgens binnen te komen.

“Na alle pogingen om zo snel mogelijk te herstellen, geloofde ik dat het mogelijk zou zijn om hier in Motegi te rijden en het vervolgens te proberen. Maar vanaf het eerste moment moest ik toegeven dat het onmogelijk was,” aldus Lorenzo na afloop van de eerste dag in Motegi. “Ik ben erg teleurgesteld, want zonder de crash in Buriram zou ik hier in topvorm zijn en hadden we goede kansen om hier een goed resultaat te scoren. Ik wilde niets liever dan meer races winnen voor Ducati. Ik kan nu alleen maar geduld hebben en wachten op de tijd dat het weer mogelijk is om te gaan racen. Ik wil de fans bedanken voor alle aanmoedigingen en steun.”