Na de afgelopen week al in actie gekomen te zijn als Yamaha MotoGP testcoureur tijdens de MotoGP Shakedown Test zal Jorge Lorenzo zondag tijdens de derde en afsluitende dag van de Official MotoGP Test in Sepang opnieuw in actie komen. De vijfvoudig wereldkampioen komt dan voor het eerst in actie samen met zijn voormalige MotoGP collega coureurs.

De terugkeer van Jorge Lorenzo als Yamaha MotoGP testcoureur heeft de afgelopen dagen al het nodige losgemaakt in de MotoGP paddock. Ondanks dat Lorenzo eerder deze week al voor het eerst in actie kwam op de Yamaha M1 tijdens de MotoGP Shakedown Test was de Spanjaard de afgelopen twee dagen slechts als toeschouwer aanwezig bij de Official MotoGP Test op hetzelfde Sepang International Circuit.

Lorenzo was echter niet alleen toeschouwer op het circuit aanwezig maar we zagen hem ook veelvuldig in gesprek met o.a. Maverick Viñales en Valentino Rossi en verschillende Yamaha technici.

Valentino Rossi: “We spreken veel met elkaar deze dagen, dat klopt helemaal. We werken samen en hij heeft veel interessante dingen over de motor gezegd. Het is erg belangrijk dat hij rijdt. Ik heb namelijk het idee dat hij ons kan helpen om de motor te verbeteren.”

Dat rijden staat gepland voor zondag tijdens de derde en afsluitende dag in Sepang. Nadat Lorenzo eerder deze week de 2019 Yamaha M1 aan de tand heeft gevoeld – en daarmee slechts een seconde langzamer was dan de snelste man van die dag Pol Espargaró – krijgt de Spanjaard zondag de gelegenheid om zijn eerste ronden te rijden met de nieuwste 2020 versie van de Yamaha M1.

Volgens Lin Jarvis, Managing Director, Yamaha Motor Racing Srl, moet er echter niet al teveel gezocht worden achter het optreden van Lorenzo zondag in Sepang. In een gesprek met motogp.com liet de Yamaha teambaas namelijk weten dat het optreden van Lorenzo meer in het teken zal staan van het opdoen van een eerste indruk van de nieuwe machine, zijn echte testwerk begint volgens Jarvis pas ergens in april.

Lin Jarvis: We laten hem zondag tijdens de derde en afsluitende dag hier rijden zodat hij de motor enigszins leert kennen, op snelheid kan komen en een comfortabel gevoel met de motor krijgt. Het is inmiddels drie jaar geleden dat hij voor het laatst op onze motor heeft gereden. Van echt testwerk hier is dan ook geen sprake, dat begint voor Jorge ergens in april. De bedoeling is dat hij tot aan juli zo ongeveer zich gaat richten op de huidige machine, de machine waarmee Valentino, Maverick en Fabio dit seizoen rijden. Vervolgens zal Jorge zich gaan richten op de ontwikkeling van de 2021 machine.”

De wonderen zijn dus de wereld nog niet uit, enige jaren geleden waren ze elkaars grootste rivalen maar momenteel lijken Lorenzo en Rossi elkaars beste maten. Niks mis mee, niets mooier dan dat, laten we het er maar op houden, alles voor een goed resultaat…….en als we de eerste tekenen in Sepang mogen geloven – Fabio Quartararo al twee dagen het snelst, Franco Morbidelli er steeds goed bij, Viñales blij en Rossi vol lof over de nieuwe M1 – dan kan 2020 inderdaad weleens een heel mooi jaar gaan worden voor het motormerk met de drie stemvorken.

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App