Jorge Martin vrijdagochtend het snelst in Le Mans tijdens de eerste vrije training van de HJC Helmets Grand Prix de France. Achter de Honda coureur noteerden Jakub Kornfeil en Andrea Migno de tweede en derde rondetijd.

Op een nog fris maar droog Le Mans circuit openden de Moto3 coureur vrijdagochtend om 09:00 uur de eerste dag van de HJC Helmets Grand Prix de France.

Nadat we tijdens de sessie Fabio di Giannantonio (turn 2), Lorenzo Dalla Porta (turn 3), Darry Binder (turn 3), Ayumu Sasaki (turn 14) en Livio Loi (turn 3)onderuit zagen schuiven en het tweetal daarmee kostbare trainingstijd verloor was het Di Giannantonio’s teamgenoot Jorge Martin die het snelst was en met een rondetijd van 1’43.131 na deze eerste vrije training de lijst aanvoerde.

De tweede rondetijd werd op de klok gezet door Jakub Kornfeil voor Andrea Migno, Tony Arbolino, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi en John McPhee, de Brit die na afloop van de race in Jerez een penalty kreeg vanwege gevaarlijk rijden en zondag zes plaatsen in moeten leveren op de startgrid ten opzichte van zijn oorspronkelijke kwalificatie positie).

Philipp Oettl, winnaar van de race in Jerez, noteerde de achtste rondetijd voor Gabriel Rodrigo en Tasuki Suzuki.

Aron Canet, de Spanjaard die net als McPhee een penalty kreeg in Jerez en zondag vanaf de laatste plaats op de grid aan de race moet beginnen, deed het in deze sessie rustig aan en noteerde de vijftiende rondetijd.

Livio Loi leek lange tijd op weg naar een top vijf klassering in deze sessie, een crash in de slotfase van de sessie zorgde er echter voor dat de Belg uiteindelijk nog ver terugviel en de sessie als zestiende afsloot.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag