Jorge Martin zal ook komend weekend het tweede Grand Prix weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan zich voorbij moeten laten gaan. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur moet nog steeds langs de kant blijven vanwege een positieve COVID-19 test.

Zoals bekend moeten alle coureurs en medewerkers binnen de MotoGP paddock voor vertrek naar het circuit een verplichte COVID-19 test ondergaan en een negatief testresultaat kunnen overleggen alvorens toegang te krijgen tot het circuit.

Ruim een week geleden bleek een test van Jorge Martin een positief testresultaat op te leveren waardoor hij verplicht in Spanje moest blijven en derhalve het eerste Grand Prix weekend op het Misano World Circuit moest missen.

Tot op heden heeft de Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur nog geen negatief testresultaat kunnen overleggen en is het zeker dat hij ook komend weekend de Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini langs de kant zal staan.

Het Red Bull KTM Ajo Moto2 Team heeft Mattia Pasini opgeroepen om als vervanger op te treden. De Italiaanse veteraan, die voor dit seizoen geen vaste plaats wist te verwerven in de Moto2 klasse, kent het Misano World Circuit echter als geen ander. In het verleden wist de Italiaan op zijn thuiscircuit al eens een 125cc race te winnen en scoorde hij er podiumplaatsen in de toenmalige 250cc klasse.

Mattia Pasini: “Ik ben erg blij dat ik weer op het circuit ben, vooral omdat het ook nog eens mijn thuiswedstrijd is. Vanzelfsprekend spijt het me heel erg wat Jorge Martin doormaakt. Ik hoop dat hij snel terug kan komen en in de tussentijd zal ik goed voor zijn motor zorgen. Ik wil Red Bull KTM Ajo bedanken voor deze kans, ik weet zeker dat het een leuk weekend wordt. Ik wil van deze ronde genieten, professioneel mijn werk doen en proberen om progressieve stappen voorwaarts te maken gedurende het weekend. Ik zal hard werken om een goed resultaat mee naar huis te nemen.”

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App