Jorge Martin (P1) positief gestemd over nieuwe Ducati Desmosedici GP24

1708
jorge-martin
Jorge Martin - Sepang Test

Jorge Martin is het jaar 2024 goed begonnen, de Prima Pramac Racing coureur noteerde dinsdag tijdens de eerste dag van de 2024 MotoGP Sepang Official Test de snelste rondetijd van de dag. Zonder te vroeg te juichen is de Spanjaard positief gestemd over de nieuwe Ducati Desmosedici GP24.

Jorge Martin kijkt met een goed gevoel terug op de eerste MotoGP testdag van 2024 in Sepang. Zonder echt te gaan voor die ene snelle ronde noteerde de Prima Pramac Racing coureur als enige van het veld een rondetijd onder de 1’58 grens en derhalve de snelste rondetijd van de dag.

Zonder meteen te gaan staan juichen is de Spanjaard van mening dat de nieuwe Ducati Desmosedici GP24 een verbetering is ten opzichte van de GP23, de machine waarmee hij het afgelopen jaar onderweg was. De eerste indrukken waren dusdanig goed dat hij overtuigt is om de komende twee dagen te kiezen voor de nieuwste versie en daar meer kilometers mee te gaan maken.

Jorge Martin: “Het is altijd leuk om snel te zijn, maar ik heb vandaag niet te veel naar de rondetijden gekeken. Ik was meer gefocust op het uitzoeken welke motor beter was. Ik heb de snelste rondetijd gereden op de GP24, maar dit is niet het belangrijkste aspect. Mijn focus lag op prestaties, gasrespons, handling en andere soortgelijke zaken. Er zijn positieve aspecten, maar ook enkele negatieve kanten. Op dit moment geef ik de voorkeur aan 2024 versie, maar we moeten eraan blijven werken om niet dezelfde fout als in 2022 te maken. ”

Na slechts één dag kan Martin geen duidelijke uitspraak doen, maar de nieuwe motor heeft wel degelijk potentie:

Jorge Martin: “Qua rijgedrag is hij vergelijkbaar met de 2023, maar hij heeft iets meer power. Dit is goed, aangezien ik ook de nodige verbeteringen heb gezien bij zowel Honda als ook Yamaha. Ze waren behoorlijk snel op het rechte stuk. Misschien hebben we nog wel enkele zwakke punten, maar daar kan ik nu nog niet veel meer over zeggen. Over het algemeen denk ik dat de nieuwe motorfiets verbeterd is.”

De overgang van de Desmosedici GP22 naar de GP23 was groots, maar de GP24 lijkt meer op het vorige prototype, zij het niet dat deze wel beschikt over meer power.

Jorge Martin: “Hij heeft iets meer kracht, maar dit kan soms tot problemen leiden, bijvoorbeeld bij het uitkomen van bochten. We proberen het te begrijpen. Ik voel me goed tijdens het remmen en ik denk dat we dit seizoen competitiever zullen zijn.”

Nieuw kuipdelen
De door Ducati aangekondigde nieuwe kuipdelen bleven dinsdag in Sepang nog in de verpakking, maar woensdag zullen ze voor het eerst te zien zijn op het circuit. De insiders die de nieuwe revolutionaire kuipdelen inmiddels gezien hebben fronsten hun bij het aanschouwen van het nieuwe materiaal veelal hun wenkbrauwen, woorden als ugly, very ugly vielen regelmatig…….we zijn benieuwd wat de Italianen uit de hoge hoed hebben getoverd en hoe de fabrieks Ducati’s er woensdag in Sepang uit gaan zien. Maar goed, smaken verschillen en er zijn nu eenmaal binnen de MotoGP geen WK-punten te verdienen voor de mooiste machine……veelal wel voor de snelste.

 

Handige links 2024 MotoGP Sepang Official Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.