Jorge Martin: Succesvolle operaties, comeback hopelijk in Mugello

1979
jorge-martin
Jorge Martin | foto© screenshot twitter

Jorge Martín is woensdagmiddag in Barcelona succesvol geopereerd aan zijn zaterdag bij een crash in Portimão opgelopen verwondingen. De Pramac Racing coureur zal hierdoor sowieso de Grand Prix weekenden in Jerez en Le Mans moeten missen. Het doel van de Spanjaard is om er tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello weer bij te zijn.

Jorge Martin kwam zaterdag tijdens de derde vrije training van de Portugese Grand Prix in Portimão lelijk ten val waarbij hij breuken opliep in o.a. een duim, middenhandsbeentje en rechterenkel. Na een dag verbleven te zijn in het ziekenhuis van Faro werd Martin zondagmiddag overgebracht naar het Dexeus Universitair Ziekenhuis in Barcelona. Hier stonden voor maandag een drietal operaties gepland zij het niet dat de artsen maandag besloten om de operaties uit te stellen tot woensdag, dit vanwege het feit dat de Pramac Racing coureur tevens een hersenschudding had overgehouden aan de crash en het derhalve niet verantwoord was om hem onder narcose te brengen.

De operaties vonden woensdagmiddag plaats, operaties die werden uitgevoerd door de specialisten Dr. Xavier Mir, Dr. David Campillo en Dr. Joan Carles Monllau van de afdeling Traumatologie (ICATME) van het Dexeus Universitair Ziekenhuis in Barcelona. De operaties aan zowel beide handen als ook aan het rechterenkel zijn volgens de artsen naar tevredenheid verlopen. Martín zal de komende 72 uur na de operaties ter observatie in het ziekenhuis moeten verblijven alvorens hij aan zijn revalidatie kan beginnen.

 

Comeback in Mugello?
Inmiddels is al wel duidelijk dat de Ducati coureur naast de Spaanse Grand Prix in Jerez ook de Franse Grand Prix in Le Mans zal moeten missen. Het streven is om er tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello weer bij te zijn. Tito Rabat zal volgende week in Jerez als vervanger optreden, maar of de Spanjaard ook in Le Mas op de Pramac Ducati zal stappen is nog niet bekend. De kans bestaat dat in Frankrijk Ducati’s vaste MotoGP testcoureur Michele Pirro als teamgenoot van Johann Zarco zal optreden. De Italiaan zou in Jerez ook de eerste keus zijn, zij het niet dat Ducati op 29 en 30 april een belangrijke test gepland heeft in Mugello. Tijdens deze belangrijke test zal Pirro het nodige voorwerk moeten doen voor de Ducati coureurs met het oog op het Grand Prix weekend op het historische circuit in de Toscaanse heuvelen.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter