Zaterdagochtend wist Jorge Martin de snelste tijd te zetten in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op Aragón. Op een droge baan wist de Spanjaard een seconde sneller rond te gaan dan John McPhee en Joan Mir op de tweede en derde plaats. Bo Bendsneyder noteerde de dertiende tijd. 

In mistige maar droge omstandigheden waren het de Moto3 coureurs die op zaterdagochtend als eerst de baan op gingen. Het circuit was echter nog niet volledig in goede conditie aangezien er nog weinig rubber op het asfalt lag door de vele regenval.

In de openingsfase was het Aron Canet die zijn snelheid al gauw gevonden had en de tijdlijsten aanvoerde. Naarmate de sessie vorderde kwamen de gebruikelijke namen ook verder naar voren.

Aan het einde van deze derde vrije training begon de zon door te breken en liep de baantemperatuur op. Jorge Martin wist hier het best gebruik van te maken en zette de snelste tijd neer met een marge van een kleine seconde naar John McPhee op de tweede plaats. Joan Mir noteerde de derde tijd voor Nicolo Bulega, Ayumu Sasaki, wild-card Dennis Foggia, Marcos Ramirez, Juanfran Guevara, Fabio di Giannantonio en Enea Bastianini. Bo Bendsneyder eindigde de sessie als dertiende.

Crashes waren er voor Jaume Masia, Philipp Oettl, Marco Bezzecchi en Aron Canet, waarbij Oettl en Canet er beide hard vanaf gingen door middel van een high-sider. Het is nog niet duidelijk of de twee coureurs fit zijn voor een vervolg van het Grand Prix weekend in Aragón aangezien ze zichtbaar veel pijn hadden en een bezoek moesten brengen aan het medical centre.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag