Jorge Martin winnaar Moto3 race op de Sachsenring

215
jorge-martin
Jorge Martin - Sachsenring | foto© Gresini Racing

Jorge Martin heeft zondag op de Sachsenring de Moto3 race van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland op zijn naam geschreven. De Spanjaard kwam na 27 ronden als winnaar over de finish voor Marco Bezzecchi en John McPhee die na afloop als tweede en derde mee mochten naar het podium.

Terwijl de startgrid flink door elkaar geschud was vanwege de nodige penalty’s gingen zondagochtend om 11:00 uur op de Sachsenring de lichten op groen voor de Moto3 race van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Jorge Martin die de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam. Vervolgens ontstond er een grote groep waar vooraan een flink aantal keren van positie werd gewisseld.

Ondanks dat er een aantal keren een groep zich los leek te kunnen rijden bleef nagenoeg het gehele Moto3 veld in één lang lint hun ronden rijden.

Voor Tatsuki Suzuki kwam er in de zesde ronde een vroegtijdig einde aan de race, de Japanner schoof onderuit en vond zijn waterloo in het gravel. Twee ronden later leek een goed resultaat ook voor de dit weekend als invaller optredende Raul Fernandez verkeken. Strijdend in de voorste gelederen werd de Red Bull KTM Ajo coureur door Lorenzo Dalla Porta buiten de baan geduwd met als gevolg een uitstapje door het gravel en een terugval van de vijfde naar de vijfentwintigste plaats in de race. (wedstrijdleiding greep meteen in: Dalla Porta moest zich 3 posities terug laten zakken in de race)

Halverwege de 27 ronden tellende race leken dan toch een aantal rijders zich los te rijden, een fout van de op de tweede plaats rijdende Fabio DiGiannantino in bocht 1 – de Honda coureur remde te laat, tikte zijn aan de leiding rijdende teamgenoot Martin aan en kwam daarbij zelf ten val – zorgde ervoor dat een groot deel van het veld weer aan kon sluiten en er opnieuw een lang lint ontstond.

Met nog zes ronden te gaan lukte het de vanaf de pole vertrokken Martin dan eindelijk om een klein gaatje te slaan op de rest van het veld. Terwijl Martin het hazenpad leek te kiezen nam de op dat moment op de vierde plaats rijdende Albert Arenas iets teveel risico in een poging Martin te achterhalen, de Spanjaard schoof onderuit in bocht 12. Hetzelfde overkwam even later Enea Bastianini.

De dit weekend met een wildcard deelnemende Ai Ogura en Gabriel Rodrigo werden vervolgens met nog twee ronden te gaan de twee volgende slachtoffers. Beiden zagen een top tien klassering in rook op gaan door een crash in bocht 1.

Martin zijn leidende positie kwam vervolgens niet meer in gevaar, de nummer 88 reed onbedreigd naar de overwinning terwijl Marco Bezzecchi en John McPhee tot op de finishlijn streden voor de overige twee podiumplaatsen. Bezzecchi wist dit duel in zijn voordeel te beslissen en de tweede plaats veilig te stellen terwijl McPhee zichzelf een mooi verjaardagscadeau en zijn Franse CIP-Green Power team met de derde plaats een welverdiende podiumplaats bezorgde.

Marco Raminez eindigde als vierde voor Aron Canet, Jaume Masia, Jakub Kornfeil, Philipp Oettl, Fernandez – die na zijn aanvaring met Dalla Porta sterk terugkeerde en in een aantal ronden terug wist te komen van de vijfentwintigste naar de negende plaats – en Ayumu Sasaki die in deze race de top tien completeerde.

Tussenstand kampioenschap
Met zijn 25 verdiende punten in deze race gaat Martin nu aan de leiding met 130 gescoorde WK punten gevolgd door Bezzecchi die na deze race 123 punten achter zijn naam heeft staan en Canet die de derde plaats inneemt met 92 punten.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl