Jorge Navarro het snelst op vrijdagmiddag in Silverstone

18
navarro
Jorge Navarro | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Moto3 coureur Jorge Navarro heeft vrijdagmiddag in Silverstone de snelste tijd laten noteren tijdens de tweede vrije training. De Estrella Galicia 0,0 coureur was het snelst voor Brad Binder en Fabio Giannantonio. Bo Bendsneyder sloot de vrijdagmiddag sessie af met de dertiende rondetijd.

Na een regenbui tijdens de eerder op de dag verreden eerste vrije training voor de Moto2 klasse begonnen de Moto3 coureur op een droog Silverstone circuit aan hun tweede vrije training van de Octo British Grand Prix.

In eerste instantie wist niemand van de coureurs snellere rondetijden op de klok te zetten dan tijdens de eerste vrije training, maar na een kwartier was het Brad Binder die als eerste een tijd op de klok wist te zetten onder de 2’16 grens. De Zuid Afrikaan was daarmee weliswaar sneller dan zijn eigen tot dan toe snelste tijd van de dag, de snelste tijd van de eerste vrije training bleef vooralsnog op naam staan staan van Francesco Bagnaia.

Met nog ruim een kwartier op de klok was het Jorge Navarro die onder de dan toe snelst tijd van Binder wist te duiken en naar de bovenste plaats op de lijst.

De snelste tijd van Navarro bleef vervolgens staan tot zeven minuten voor het einde van de sessie toen Bagnaia een snelste ronde van 2’15.510 op de klok zette. De Mahindra coureur was hiermee niet alleen voorlopige de snelste man van de sessie maar dook met deze snelle ronde tevens onder zijn eigen snelste rondetijd van de eerste vrije training.

Heel lang bleef de tijd van Bagnaia niet bovenaan de lijst staan want met nog vier minuten te gaan was het opnieuw Navarro die onder de tot dan toe snelste tijd wist te duiken. Een ronde later deed de Spanjaard er nog een schepje bovenop door een tijd op de klok te zetten van 2’14.961 en daarmee als eerste coureur onder de 2’15 grens te duiken.

In de laatste minuut wist Navarro nogmaals zijn eigen tot dan toe snelste tijd aan te scherpen maar het vervolgens was het Binder die opnieuw een keer sneller was en naar de bovenste plaats op de lijst kwam. Terwijl de rest van het veld al aan hun uitloopronde bezig waren was het toch weer Navarro die sneller was en als laatste Moto3 coureur een tijd op de klok zette, niet zo maar een tijd maar een rondetijd van 2’14.420, een snelle tijd waarmee de Honda coureur Binder nogmaals terugverwees naar de tweede plaats op de lijst.

Navarro en Binder bleken met hun spannende tweestrijd uiteindelijk een maatje te groot voor de rest van het veld. Ondanks dat de snelste tijd van de sessie nog ruim verwijderd bleef van de snelste Moto3 tijd ooit in Silverstone (Navarro 2’12.440 gereden in 2015) was het tweetal maar liefst 0,924 en 0,658 seconde sneller dan Fabio Giannantonio die de sessie als derde afsloot.

Jorge Martin sloot de sessie af als vierde gevolgd door Enea Bastiannini, Bagnaia, Niccolò Antonelli en Aron Canet.

Hiroki Ono en Jules Danilo sloten deze sessie af met respectievelijk de negende en tiende rondetijd.

Bo Bendsneyder kende in tegenstelling tot de eerste vrije training een moeizame tweede sessie. Na in de beginfase nog enige tijd binnen de top tien gestaan te hebben zakte de Rotterdammer in het verloop van de sessie terug naar net buiten de top twintig. De Red Bull KTM Ajo coureur wist zich echter in de slotfase nog terug te knokken naar de dertiende plaats op de lijst. Met zijn snelste ronde van 2’16.195 was de Nederlander weliswaar bijna achttiende van een seconde sneller dan tijdens de ochtendsessie maar de achterstand op de snelste man was zestiende van een seconde groter dan eerder op de dag.

Voor Livio Loi was de tweede vrije training bijna een kopie van de eerder op de dag verreden eerste vrije training. In de beginfase was de RW Racing GP coureur opnieuw redelijk in de voorste gelederen te vinden om vervolgens aan het einde van de sessie ver terug te zakken. Wist de Belg de schade in de eerste sessie nog beperkt te houden tot de twintigste positie, in deze sessie vond Loi zijn eigen naam na afloop terug op een toch wel teleurstellende zevenentwintigste positie.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Na een moeizaam begin wisten uiteindelijk alle coureurs hun snelste tijd uit de eerste sessie nog aan te scherpen. De volgorde op de samengestelde lijst is dan ook een kopie van de bovengenoemde uitslag van de tweede vrije training.

 

Handige links Octo British Grand Prix: