Het Performance Racing Achterhoek heeft zich voor de laatste race van het seizoen versterkt met Jorn Hamberg. De coureur uit het Drentse Gees zal tijdens het International Road Racing Championship weekend in het Duitse Frohburg op een Yamaha R6 van het team uitkomen in zowel de IRRC Supersport 600 als ook de Open klasse 600.

Jorn Hamberg gaat weer racen. De Drent heeft overeenstemming bereikt met Tonny en Arno Wassink om tijdens het laatste raceweekend in het Duitse Frohburg het Performance Racing Achterhoek te komen versterken. Beide partijen hopen dat de samenwerking goed gaat verlopen, mocht dit zo zijn dan is er een optie om in 2020 als vaste coureur van het team deel te nemen aan het volledige Internationale Road Racing Championship.

Jorn Hamberg
Hamberg begon in 2015 als actief coureur op een eigen omgebouwde Yamaha R6, het begin van iets moois, want na de aankoop van een professionele wedstrijdmotor stond Hamberg binnen twee jaar aan de top in Nederland. Hij droomde van deelname aan het WK, maar een verbrijzelde rugwervel wierp hem ver terug. De coureur kwam echter terug, maar na een flinke schuiver liep hij opnieuw een vervelende blessure op. Er ontstond twijfel en de loopbaan van de beloftevolle Drent werd uiteindelijk in de kiem gesmoord.

Hamberg zette het wegracen vorig jaar op een laag pitje, mede vanwege budgettaire redenen moest hij de ONK-wedstrijden zeggen. Maar het bloed kruip waar het niet gaan kan, en zo maakte Hamberg eerder dit seizoen eenmalig zijn rentree tijdens de International Wegraces op de Varsselring. De Drent kreeg een Honda CBR600RR in bruikleen en daarmee de gelegenheid om deel te nemen aan de bekende races in Hengelo (Gld). Dat ging – zonder enige ervaring op deze motor beter dan verwacht.

Het optreden van Hamberg bleef dan ook niet onopgemerkt bij de mensen van Performance Racing Achterhoek. Toen het team voor het laatste Internationale Road Racing weekend een plaats beschikbaar had schroomden Tonny en Arno Wassink niet om contact op te nemen met Hamberg. De Drent twijfelde geen moment, met als gevolg dat hij binnenkort op een Yamaha R6 zijn debuut zal maken in de kleuren van Performance Racing Achterhoek.

Zowel Hamberg als ook Performance Racing Achterhoek hopen op een succesvolle samenwerking in Frohburg wat kan uitgroeien tot iets moois in de toekomst. Naast Hamberg komen ook Ilja Caljouw en Virgil Amber Bloemhard uit voor het team uit Hengelo Gld.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App