Josh Brookes in 2023 naast Peter Hickman met FHO Racing BMW in British Superbike

1338
V.l.n.r. Peter Hickman, Faye Ho en Josh Brookes | © FHO Racing

Het FHO Racing BMW team heeft de rijdersbezetting voor 2023 in de British Superbike klasse bekendgemaakt. Zoals verwacht blijft Peter Hickman bij het team en wordt hij vergezeld door tweevoudig British Superbike kampioen Josh Brookes.

Het FHO Racing BMW team van Faye Ho gaat komend jaar het derde jaar en behoudt Peter Hickman voor een derde opeenvolgend seizoen. Hij krijgt gezelschap van tweevoudig British Superbike kampioen Josh Brookes.

Brookes, die de titel won in 2015 en 2020, brengt een schat aan wedstrijdervaring mee nadat hij zowel aan het British Superbike kampioenschap als ook het World Superbike kampioenschap heeft deelgenomen. Net als Hickman heeft hij ook op de roads geracet en was hij in 2013 de snelste nieuwkomer van de Isle of Man TT. Leuk feitje: een jaar later verbrak Peter Hickman dat record, dit jaar heeft Glenn Irwin dat record op zijn beurt van Hickman afgenomen.

De populaire Australiër heeft sinds zijn komst naar het Britse kampioenschap in 2009 maar liefst 54 overwinningen, 147 podiumplaatsen en twee kampioenschappen op zijn naam geschreven en kijkt er nu naar uit om zich bij een van de meest prestigieuze teams in de paddock te voegen en zijn derde titel na te jagen.

Hickman keert ondertussen voor een derde jaar terug bij FHO. Hickman maakt al sinds de oprichting in 2021 integraal deel uit van het team en wil volgend seizoen zijn aantal overwinningen en podiumplaatsen uitbreiden.

Opmerkelijk is dat er vooralsnog niets gecommuniceerd wordt over de activiteiten van FHO Racing BMW bij het road racen. Hickman was dit jaar de grote winnaar van de Isle of Man TT met maar liefst vier overwinningen en hij zal zonder twijfel terugkeren naar het legendarische evenement inclusief de North West 200.

Josh Brookes reed de afgelopen vier seizoenen voor het PBM Ducati team en nam dit jaar deel aan de North West 200 omdat Michael Dunlop, die aanvankelijk voor het team zou rijden, een meningsverschil kreeg met teameigenaar Paul Bird en besloot zijn eigen weg te gaan. Omdat alle praktische zaken voor de North West 200 toch al geregeld waren kon Brookes deelnemen aan de North West 200 met het PBM Ducati team en hij wilde ook graag aan de TT meedoen, echter zag het team dat niet zitten en wilden zij dat Brookes zich focuste op het BSB kampioenschap. Nu hij voor FHO Racing BMW rijdt naast Hickman is de kans groot dat Brookes voor het eerst sinds 2018 weer deel zal nemen aan de Isle of Man TT.

Peter Hickman: “Ik ben blij dat ik kan voor een derde seizoen bij FHO Racing blijf. Dit jaar was soms een beetje moeilijk, maar tegen het einde van het jaar hebben we de vorm gevonden en hopelijk kunnen we die meenemen naar volgend jaar.

Het is voor mij altijd belangrijk dat ik bij een team zit dat ik goed ken en kan vertrouwen en ik zou nergens anders willen zijn dan hier bij de FHO-familie. Ik geloof dat we samen nog veel meer kunnen bereiken en de BSB-titel is zeker iets waar ik nog een oogje op heb.

Natuurlijk ben ik Faye erg dankbaar voor haar voortdurende steun en ik heb er alle vertrouwen in dat we volgend jaar kunnen voortbouwen op ons succes tot nu toe en de prijzencollectie van het team kunnen uitbreiden.”

Josh Brookes: “Ik ben erg enthousiast over mijn toetreding tot het FHO Racing team voor 2023. Het is waarschijnlijk een van de slechtst bewaarde geheimen in de paddock maar nu het bekend is kan ik eindelijk met oprechte spanning vooruitkijken naar volgend seizoen.

Elk jaar in BSB is het mijn doel geweest om te racen voor overwinningen en me te verbeteren en ik weet dat het FHO Racing-team me de beste kans biedt om dat te doen. Faye en Peter hebben het potentieel van het team al laten zien en ik heb het gevoel dat dat volgend seizoen alleen maar verder zal groeien.

Ik wil Faye bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven. Ik kan het winterseizoen ingaan in de wetenschap dat ik klaar ben voor een heel positief 2023. De ingrediënten zijn allemaal aanwezig om snel te gaan en races te winnen en dit is wat mij motiveert om te blijven racen.”

Faye Ho – Team Principal: Het is mooi om onze twee Bennetts British Superbike rijders voor volgend jaar te kunnen onthullen. Natuurlijk vinden we het geweldig om Peter voor een derde seizoen terug te verwelkomen, maar we zijn ook erg blij dat Josh zich bij ons voegt.

Met twee British Superbike titels achter zijn naam is Josh een van de beste rijders in het kampioenschap en ik ben erg blij dat hij in 2023 deel gaat uitmaken van de FHO-familie. Ik denk dat we twee van de sterkste, meest capabele en meest succesvolle rijders op de grid hebben getekend voor de BSB-campagne van volgend jaar en het tekenen van twee grote namen als deze is slechts de volgende stap in het verhaal van FHO.

Er zijn allerlei geruchten geweest en ik weet dat veel mensen dachten dat ik mijn team naar World Superbikes zou brengen, maar zoals je kunt zien, blijft FHO Racing hier in het British Superbike Championship waar we thuishoren en we gaan voor groot succes volgend jaar.”

Naast deze bevestigingen van Hickman en Brookes zijn er al eerdere aankondigingen geweest wat betreft de grid van het British Superbike kampioenschap in 2023. Kyle Ryde blijft bij het Rich Energy OMG Racing Yamaha team en Lee Jackson rijdt ook komend jaar voor het FS3 Kawasaki team.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter